Bioweb

  Pakketten » TAS Bospeen met verse gember Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
Aanraders
Pakketten
  TAS Harissa soep
  TAS Snelle spaghetti
  TAS Stimpestamp met worst
  Bioweb Bio Boppe Box
  Hoe werken onze maaltijdtassen
  Keukenkastje
  Klein fruitpakket
  Fruit pakket BASIS
  Groente pakket BASIS
  Combi pakket 4+4
  Familie combi pakket
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
TAS Bospeen met verse gember: €16,50

Bospeen met verse gember

Gerecht voor 4 personen , door Yolanda van der Jagt

De combinatie van wortel, peterselie en gember heb ik twintig jaar geleden in restaurant De Hoefslag leren kennen. We noemden dit 'vichy-worteltjes', naar het bronwater waarin we de wortels stoofden. Als ik zo'n fles pakte dacht ik telkens; 'Welke gast proeft dat nou echt?' Maar ja, zoiets gebeurt nu eenmaal in sterrenzaken en alles bij elkaar opgeteld, maakt dat het kwaliteitsverschil.

Ingrediënten

1 bos bospeen, 3 sjalotten of kleine uien, 3 eetlepels olijfolie*, 5 plakjes verse gemberwortel (geschild), 1 eetlepel honing*, 5 eetlepels grof gehakte (blad)peterselie, stukje kabejauwfilet en 1 kg frieslanders. Zout en peper*

 * Uit eigen keukenkast

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar. Snijd ondertussen het groen van de wortels en boen ze schoon onder stromend water. Snijd ze in plakjes. Pel de sjalloten  of uien en snijd ze in dunne plakjes.

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten 2 minuten op matig vuur. Ze mogen niet kleuren. Voeg de plakjes gember en wortel toe. Bak het geheel nog een paar minuten, schep af en toe om.

Schenk de honing en 100 ml water in de pan, voeg zout en peper naar smaak toe. Leg een deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Bak of pocheer ondertussen de vis met wat zout en peper. Schep de peterselie door de wortelen en serveer direct.


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
1 kg Frieslander (nieuwe oogst)Regionaal product  1 kg Frieslander (nieuwe oogst)   It Griene Strân   1   kg   €2,35 

Bospeen  Bospeen   De Eerste   1   stuks   €2,99 

Gember  Gember   Udea   100   gram   €0,85 

Kabeljauwfilet  Kabeljauwfilet   Fish and More   230   gr   €7,15 

krul peterselie (bos)Regionaal product  krul peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

Sjalotten verpakt  Sjalotten verpakt   Puur NL   200   gr   €1,49 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect