Bioweb
  Artisjok vinaigrette Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
Artisjok vinaigrette

Artisjok met vinaigrette

/ Bij/voorgerecht voor 4 personen

/ Bereidingstijd zo’n 45 minuten

Artisjokken zijn de bloemknoppen van een distel, die bestaan uit vele kleine blaadjes die om een bloembodem (hart) zijn gevouwen. Op het hart groeit een soort ‘hooi’.  In dit recept gaat het om de blaadjes. In zijn geheel gekookt is het heerlijk om de blaadjes één voor één leeg te zuigen. Lekker met een vinaigrette of een knoflooksausje.

Ingrediënten

2 artisjokken
1 citroen
4 el witte wijnazijn
½ el mosterd
200 ml olijfolie extra vierge
1 sjalot
2 el Italiaanse kruiden
Peper en zout

Bereidingswijze

1.    Zit er nog een lange steel aan de artisjok, snijd deze dan af (tot +/- 10 cm). Verwijder de harde buitenste bladeren en haal de puntjes van de andere bladeren. Besprenkel de snijvlakken met citroensap zodat de artisjok niet bruin wordt.

2.    Kook de artisjok in 15 to 40 minuten gaar. De kooktijd is afhankelijk van de grootte, als de blaadjes gemakkelijk loslaten is de artisjok gaar.

3.    Maak ondertussen de vinaigrette. Doe de wijnazijn in een kom en breng op smaak met een beetje zout en peper. Voeg vervolgens de olie en mosterd toe. Klop het mengsel goed op zodat er een lichtgebonden vinaigrette ontstaat.

4.    Snij het sjalotje fijn en meng met de kruiden door de vinaigrette heen. Naar smaak kan er nog wat extra peper of zout toegevoegd worden.

5.    Bij het eten van de hele artisjok blaadje voor blaadje van de artisjok plukken en het zachte vruchtvlees onderaan het blad eruit zuigen.

Tip: De laatste binnenste blaadjes en het ‘hooi’ verwijderen en niet opeten. De bodem kun je wel eten bijvoorbeeld in een pasta of salade of op de pizza.

 

Lekker Ite!
 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,59 

italiaanse-kruiden  italiaanse-kruiden   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

mosterd fijn  mosterd fijn   Delouis   200   gr   €2,55 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,95 

wijnazijn wit  wijnazijn wit   Epikouros   500   ml   €3,75 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect