Bioweb
  Suikermaďs met basilicumboter Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
Suikermaďs met basilicumboter

Suikermaïs met basilicumboter

/ Bijgerecht voor 4 personen

/Bereidingstijd: zo’n 15 minuten, afhankelijk van de gekozen bereidingswijze (BBQ, magnetron, koken)

Het is weer tijd voor verse maïs, dat betekent dus zomer! Maïs is een ideaal bijgerecht voor op de BBQ, maar past ook prima bij een zomerse salade of een lekkere wrap. De zoete, gele korrels kun je, kort gekookt, zo van de kolf eten met wat (gezouten) boerenboter. Maar je kunt er ook heel gemakkelijk een extra zomers tintje aan geven met de basilicum boter!

Bewaartip: bewaar versgeoogste maïskolven op een koele plaats in hun eigen jasje: de bladeren zorgen voor bescherming en voorkomen uitdroging. Op deze wijze zijn ze ongeveer een week houdbaar.

Magnetron: met een magnetron kun je maïskolven heel snel gaarstoven. Gebruik maïskolven waar de schil nog omheen zit. Maak de schil nat en leg de kolven 2 à drie 3 minuten in de magnetron. Ze zijn goed wanneer de korrels zacht en knapperig zijn.

Ingrediënten:

4 maïskolven, nog compleet bedekt met bladeren
100 gr gezouten roomboter
10 blaadjes basilicum, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
beetje zwarte peper uit de molen
sap van ½ citroen
 

Bereidingswijze:

Boter: Om de smaken lekker door te kunnen laten trekken, maak je eerst de basilicumboter. Smelt de roomboter in een pannetje met de basilicum, de knoflook, wat peper en het citroensap. Doe dit op een laag vuurtje, zodat de smaken lekker rustig kunnen mengen. Je kunt dit natuurlijk ook in een pannetje op de barbecue doen.

BBQ: Gril de maïskolven op de barbecue aan elk kant 2 à 3 minuten. Gril ze daarna circa 12 minuten totaal. De buitenste bladeren mogen helemaal zwart. Leg de gegrilde kolven op een bord, trek met ovenhandschoenen de bladeren eraf en smeer ze met een kwastje in met de basilicumboter. Serveer meteen.

Koken: Haal de schutbladeren van de kolf door ze van boven naar beneden eraf te trekken. Verwijder de witte draden en snij het kontje eraf. Doe de kolven in een pan en voeg voldoende water toe, zorg dat de kolven onder water staan. Afhankelijk van de grote kook de maïs in 15 minuten gaar. Jonge, kleine kolfjes hebben een kortere kooktijd dan de wat oudere, grotere. Komt de korrel zonder veel moeite van de kolf dan is deze gaar. Voeg geen zout toe tijdens het koken want dat maakt de korrels taai.

Magnetron: met een magnetron kun je maïskolven heel snel gaarstoven. Gebruik maïskolven waar de schil nog omheen zit. Maak de schil nat en leg de kolven 2 à drie 3 minuten in de magnetron. Ze zijn goed wanneer de korrels zacht en knapperig zijn.

/
 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Basilicum  Basilicum   Proef   15   gr   €1,79 

Citroen (geel/groen)  Citroen (geel/groen)   Udea   1   stuks   €0,63 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,19 

peper zwart, gemalen  peper zwart, gemalen   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

Roomboter (gezouten)  Roomboter (gezouten)   Proef   250   gr   €2,59 

Suikermais (vers)  Suikermais (vers)   Udea   1   stuks   €1,75 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect