Bioweb
  Toscaanse Wintertaart Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Pasen
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
Toscaanse Wintertaart

 

TOSCAANSE WINTERTAART MET APPEL, ABRIKOZEN EN NOTEN
recept Geeske Visser

De gezellige decembermaand is weer voorbij en het is nog even wachten op de zomer. Daarom een recept voor een verwarmende wintertaart, die mij alvast doet denken aan het zonnige zuiden.

Van dit gebak kun je heel gemakkelijk een glutenvrije en/of lactosevrije variant maken. Vervang dan de boter door kokosolie en de speltbloem door glutenvrijmeel. En geen zoete wijn voorhanden? Dan is agavesiroop met citroensap een prima alternatief.

INGREDIENTEN (6 personen)

  • 25 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes (evt)
  • 25 gram krenten of rozijnen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 300 gram schoongemaakte zoetzure appels
  • 1 dl Marsala of andere zoete wijn of likeur
  • 50 gram roomboter en iets om de vorm in te vetten
  • 50 gram kokosbloesemsuiker of oersuiker of rietsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram speltbloem
  • 50 gram amandelmeel
  • geraspte schil van een citroen
  • 10 gram bakpoeder
  • abrikozenjam of poedersuiker

HULPMIDDELEN  
Springvorm van plm. 18 cm doorsnede.  
Voor een springvorm van 26-28 cm de ingrediënten verdubbelen.

VOORBEREIDING 
Snij de sinaasappelschilletjes en gedroogde abrikozen in hele kleine stukjes. Breek de walnoten in stukjes. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snij deze in kleine blokjes. Marineer de vruchten en de noten een uur in de Marsala of wijn/likeur. Verwarm de oven voor op 180 graden.  
Zet de boter in een schaaltje in de opwarmende oven. Haal het schaaltje eruit als de boter is gesmolten. (of smelt de boter in pannetje op fornuis) 
Bekleed de springvorm met bakpapier.

BEREIDINGSWIJZE 
Klop eieren, suiker en citroenrasp tot licht, luchtig mengsel. Roer bloem, amandelmeel en bakpoeder door het eimengsel. Giet de gesmolten boter erbij en klop alles goed door elkaar. 
Roer het vruchtenmengsel door het deeg. Voeg eventueel nog wat Marsala of wijn toe  als het deeg te dik mocht zijn. 
Doe het beslag in de vorm. Bak de taart plm. 40 minuten in het midden van de oven. Controleer met satéprikker of breinaald of de taart gaar is. Bestrijk de taart met abrikozenjam of bestuif de taart na afkoelen licht met poedersuiker. 

 

LEKKER ITE!





    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
abrikozen  abrikozen   De Nieuwe Band   250   gr   €3,99 

abrikozenjam  abrikozenjam   Bionova   340   gr   €2,59 

agavesiroop  agavesiroop   Yakso   480   ml   €7,79 

amandelmeel  amandelmeel   De Nieuwe Band   100   gr   €2,25 

Appel Elstar - 500g  Appel Elstar - 500g   Udea   500   gram   €2,99 

bakpoeder  bakpoeder   Lecker's   4   stuks   €0,95 

Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,99 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,59 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

kokosbloesemsuiker  kokosbloesemsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €6,45 

rozijnen blue thompson  rozijnen blue thompson   De Nieuwe Band   500   gr   €4,35 

Speltbloem 1000gRegionaal product  Speltbloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €4,25 

walnoten  walnoten   De Nieuwe Band   150   gr   €3,79 

Artikel 1 tot en met 13 (van 13 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect