Carpaccio van citrus
Receptuur & koken: Djurre Veensma
Fotografie: Streekchef Djurre
Ingrediënten:
4 personen
· 2 Rode bieten
· 2 dl sinaasappelsap
· 1/2 eetlepels honing*
· 2 Sinaasappels
· 2 Grapefruits
· 200 gram zachte geitenkaas
· Walnoten naar smaak
* uit eigen keukenkastje
Bereidingswijze:
Snijd de rode biet in dunne plakken. Snijd vervolgens de plakken in dunne repen. Marineer het in sinaasappelsap met de honing. Zet de gemarineerde rode biet aan de kant.
Ga de sinaasappels en grapefruit dik schillen en snijd ze in gelijke plakken van een kleine centimeter. Leg ze vervolgens dakpansgewijs op de borden. Voeg de gesneden rode biet er aan toe en kruimel de geitenkaas er overheen. Tot slot breek je de walnoten en verdeel je dit over de borden.
Tip: Dresseer de citrus carpaccio met fruitige olijfolie. Hierdoor krijgt de citrus carpaccio een volwassen smaak. |