Bioweb

  RECEPTEN » 2 archief » Aardappelquiche Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardpeer/dragonsoep
  Clafoutis
  Egg noodles met paksoi
  Geroosterde pompoen
  Hangop met walnoten e
  Herfstsalade met aardperen
  Hutspot
  Hutspot salade
  Italiaanse spinazietaart
  Kip-broccolisoep met gevuld broo
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Mac & cheese met bloemkool
  Pasta bolognese van tempeh
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoen-pindakaas met kokos
  Pompoenhummus
  Pompoenjam
  Pompoensoep
  schorseneren a la creme
  Shoarma van knolselderij
  Tagliatelle met bief, tomaatjes
  Venkelgratin
  Zoet zure chioggia
  Paksoi met peper en kokos
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Aardappelquiche

Aardappelquiche

/ Hoofd- of bijgerecht goed voor 1 hele taart (zo'n 8 personen) door Tineke

/Bereidingstijd: 20 minuten voorbereiding en 40 minuten baktijd

Tineke’s recept voor aardappelquiche is zeer geschikt als lunch- of bijgerecht maar is in combinatie met bijvoorbeeld een frisse salade ook een zeer smakelijk hoofdgerecht. Heerlijk met de smakelijke Laura aardappeltjes.

Ingrediënten

  • Pakje bladerdeeg
  • Vloeibare margarine
  • 800 g Laura aardappelen (of AZN)
  • 125 g ontbijtspek
  • 1 rode ui
  • 125 ml room
  • 3 eieren
  • 80 g geraspte kaas
  • 500 g gedroogde bonen of keramische bonen voor het blindbakken van de bodem

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed een quichevorm of en springvorm met bakpapier. Bekleed de vorm met plakjes bladerdeeg en dek af met aluminiumfolie. Doe de bonen als blinde vulling in de vorm. Bak de quichebodem ongeveer 10 minuten in de oven.

2. Verhit wat margarine in een koekenpan en bak de ontbijtspek uit. Schil en was de aardappels, en snij in dunne plakjes. Snij de ui in halve ringen.

3. Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Vul de vorm afwisselend met 125 gram uitgebakken ontbijtspek, 1 rode ui in ringen en de Laura aardappelplakjes.

4. Roer de eieren met de room en breng op smaak met zout en peper. Giet dit over de aardappelplakjes en verdeel goed. Strooi kaas erover en druk zacht aan.

Bak de quiche in 40 minuten mooi bruin.

Lekker Ite

Tineke

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
1 kg AZN - nieuwe oogstRegionaal product  1 kg AZN - nieuwe oogst   It Griene Strân   1   kg   €2,35 

Bladerdeeg vegandit is een Diepvries product  Bladerdeeg vegan   Moin   300   gr   €3,29 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

Geraspte pittige kaas  Geraspte pittige kaas   Weerribben Zuivel   100   gr   €2,89 

Ontbijtspek  Ontbijtspek   St. Hendrick   90   gr   €2,29 

SlagroomDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  Slagroom   Drentse Aa   250   ml   €2,99 

uien rood - 500g  uien rood - 500g   Poppe   500   gram   €1,20 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect