Bioweb
  RECEPTEN » Geroosterde pompoen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen met sinaasappel & rozemarijn
 

Door Yolanda van der Jagt

/ Bijgerecht voor 4 personen

/bereidingstijd 15 minuten en 30-35 minuten roosteren

 

Dit recept voor pompoen met sinaasappel en rozemarijn is lekker als groente bij een hoofdgerecht van gevogelte of varkensvlees. Of serveer de pompoen bij een gemengde salade met geitenkaas als voorgerecht.

Ingrediënten

1 pompoen
1 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes
extra nodig: vershoudfolie

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Boen de pompoen en de sinaasappel schoon onder de koude kraan. Halveer de pompoen en schep met een lepel de pompoenpitten eruit. Snijd de helften nogmaals doormidden en verdeel de vier stukken in smallere parten. Schep deze in een schaal om met de olie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

2. Leg de pompoenparten met de schil naar beneden op een bakplaat. Schuif deze in het midden van de oven en rooster de pompoen in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Prik met een scherp mesje in het dikke stuk om te kijken of de pompoen al zacht is.

3. Snijd intussen met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Snijd de schil met een scherp mes in dunne slierten en vervolgens in piepkleine blokjes. Meng de rozemarijn in een kommetje met de sinaasappelschil. Dek het kommetje af met vershoudfolie, anders vervliegt het aroma.

4. Neem de pompoen uit de oven en strooi er direct het sinaasappel-rozemarijnmengsel over. Zo blijft de frisse smaak en het aroma van de sinaasappel behouden, maar trekken de smaken door de warmte goed in de pompoen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Yolanda

 """"""""""

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Handsinaasappel - Navelina  Handsinaasappel - Navelina   Udea   1000   gram   €2,69 

pompoen oranje (800-1200g)Regionaal product  pompoen oranje (800-1200g)   Bonaventura   1000   gram   €2,20 

rozemarijn  rozemarijn   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

Artikel 1 tot en met 3 (van 3 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect