Bioweb

  RECEPTEN » Geroosterde pompoen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardpeer/dragonsoep
  Adukibonencake
  Cranberry speltmuffin
  Geroosterde hutspot
  Gevuld speculaas
  Griekse prei stamppot
  Griekse zwartebonen burger
  Harissasoep
  Herfst stoofpotje
  Hollandse zuurkoolpizza
  Kerriekokos spruitjes
  Linzenstoof met spruitjes
  Najaarsstoof met romige truffela
  Omelet met doperwtensala
  Pannenkoekjes met gele bieten
  Pasta bolognese van tempeh
  Pepernoten
  Pepernoten brownie glutenvrij
  Pompoen uit de oven
  Pompoensoep
  Posteleinsalade met hazelnoten
  Shoarma van knolselderij
  Sinterklaastaart
  Spaghetti met postelein pesto
  Spruitjes met zoete appel
  Stampot bataat zuurkool
  Super groene spaghetti
  Toast met paddenstoelen
  Vegan cheese sandwich
  Vegan gnocchi
  Vegetarische Kooltaart
  Venkelgratin
  Wortelsoep met gember en kokos
  Yacón moes
  Yacón taart
  Zoete aardappel rosti
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Sinterklaas
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen met sinaasappel & rozemarijn
 

Door Yolanda van der Jagt

/ Bijgerecht voor 4 personen

/bereidingstijd 15 minuten en 30-35 minuten roosteren

 

Dit recept voor pompoen met sinaasappel en rozemarijn is lekker als groente bij een hoofdgerecht van gevogelte of varkensvlees. Of serveer de pompoen bij een gemengde salade met geitenkaas als voorgerecht.

Ingrediënten

1 pompoen
1 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie uit eigen keukenkast 
1 eetlepel fijngehakte rozemarijnnaaldjes
extra nodig: vershoudfolie

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Boen de pompoen en de sinaasappel schoon onder de koude kraan. Halveer de pompoen en schep met een lepel de pompoenpitten eruit. Snijd de helften nogmaals doormidden en verdeel de vier stukken in smallere parten. Schep deze in een schaal om met de olie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

2. Leg de pompoenparten met de schil naar beneden op een bakplaat. Schuif deze in het midden van de oven en rooster de pompoen in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Prik met een scherp mesje in het dikke stuk om te kijken of de pompoen al zacht is.

3. Snijd intussen met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Snijd de schil met een scherp mes in dunne slierten en vervolgens in piepkleine blokjes. Meng de rozemarijn in een kommetje met de sinaasappelschil. Dek het kommetje af met vershoudfolie, anders vervliegt het aroma.

4. Neem de pompoen uit de oven en strooi er direct het sinaasappel-rozemarijnmengsel over. Zo blijft de frisse smaak en het aroma van de sinaasappel behouden, maar trekken de smaken door de warmte goed in de pompoen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Yolanda

 """"""""""

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Handsinaasappel  Handsinaasappel   Udea   1000   gram   €3,38 

Oranje pompoen "Amoro"Regionaal product  Oranje pompoen "Amoro"   It Griene Strân   1250   gr   €1,99 

rozemarijn  rozemarijn   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,95 

Artikel 1 tot en met 3 (van 3 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect