Bioweb
  RECEPTEN » Vijgen appeltaart met noten Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Vijgen appeltaart met noten

 

/

Verse vijgen appeltaart met noten   

/ Goed voor 8 á 10 stukjes taart
/ 2 uur (is inclusief wacht- en oventijd)
 

De verse vijgen zijn er maar kort dus geniet ervan zolang het kan! Zijn ze er niet meer dan biedt natuurlijk de gedroogde variant uitkomst. De basis van deze appeltaart vorm een simpel zandtaartdeeg.

Ingrediënten:

300g zelfrijzend bakmeel + wat extra bloem voor bestrooien van werkblad en springvorm
200g boter
125g suiker
Snufje zout
2 klein eitjes
800g alkmene appelen 
200g vijgen
150g gemengde noten
2 zakjes vanillesuiker
 

Bereidingswijze:

1. Begin met het deeg. Snij de  boter in blokjes en meng deze met (koele) handen met het bakmeel en de suiker. Voeg een klein ei toe en een snufje zout en kneed het mengsel tot een samenhangende deegbal. Laat deze 30 minuten in de koelkast rusten.
2. Ondertussen tijd om de appelen te schillen en in blokjes te snijden. Meng de vanille suiker door de appelstukjes net als de gemengde noten en de in partjes gesneden vijgen.
3. verwarm de oven voor op 175 graden. Beboter de springvorm en bestrooi deze daarna rijkelijk met bloem. Extra bloem kan er boven het schone werkblad afgeklopt worden.
4. pak het deeg uit de koelkast en verdeel deze in 3 porties voor respectievelijk de taartbodem, de zijkant en het ruitmotief op de bovenkant. Rol het deeg  uit over het rijkelijk met bloem bestrooide werkblad. Bekleed de springvorm.
5. Voeg na het maken van de bodem en de zijkant de vulling toe. Zorg dat de zijkanten goed vastzitten. Plaats de reepjes traliegewijs over de taart. Bestrijk tot slot de taart met een losgeklopt ei.
6. Zet de taart zo’n 50 minuten in de oven.
 

Lekker Ite!

 

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

Grasboter ongezouten  Grasboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €3,19 

notenmix  notenmix   De Nieuwe Band   200   gr   €4,35 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €1,99 

vanillesuiker bourbon  vanillesuiker bourbon   Lecker's   5   stuks   €2,49 

Tijdelijk niet beschikbaar
zelfrijzend bakmeel  zelfrijzend bakmeel   De Nieuwe Band   500   gr   €1,79 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect