Bioweb
  RECEPTEN » Wortelsoep Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Wortelsoep

Basis recept voor wortelsoep

/ Goed voor zo'n 4 kommen soep

/30 minuten

Dit is een basisrecept voor wortelsoep waar heel makkelijk een eigen twist aan te geven is. Wat denk je van wat romiger maken door wat creme fraiche? Of een indianse twist door Indian Curry cooking sauce (van de RIT). Die twist hoef je natuurlijk niet uit een potje te halen (mag natuurlijk wel) maar kun je ook zelf bereiken door verschillende kruiden toe te voegen.
 

Ingrediënten

1 kg winterwortel
1 grote aardappel
1 grote ui
1 liter water
2 boullion blokjes
1 knoflook teentje
gember
koriander
 

Bereidingswijze

1. Maak de winterwortels schoon en snijd ze in kleine stukjes, doe dat zelfde met de aardappel en de ui.

2. Laat de een klontje boter in de pan goed heet worden en voeg de wortel, ui en aardappels toe. Fruit alles licht aan. Voeg vervolgens 1 liter water toe en breng alles aan de kook.

3. Zodra het geheel de kook heeft bereikt kun je de bouillon blokjes toevoegen. Laten alles zo'n 20 minuutjes koken tot de wortel goed zacht is.

4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Na het pureren kun je de pan op een laag vuurtje terugzetten en op smaak brengen met bijvoorbeeld gember en koriander.
 

Lekker Ite!

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
1 kg MarabelRegionaal product  1 kg Marabel   It Griene Strân   1   kg   €1,99 

Gember  Gember   Udea   100   gram   €0,79 

groentebouillonblokjes met kruiden  groentebouillonblokjes met kruiden   Rapunzel   8   stuks   €1,59 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

koriander, heel (ketoembar)  koriander, heel (ketoembar)   Het Blauwe Huis   30   gr   €1,89 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect