Bioweb
  RECEPTEN » Tiramisu Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Sinterklaas
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Appeltaart
  Chocomuffins
  Friese Kruidkoek met een twist
  Fryske Fritatta
  Geroosterde pompoen
  Gevuld speculaas
  Gouden melk
  Haver cranberry crumble
  Herfstsalade met aardperen
  Hollands stoofpotje
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Oosterse Witlof
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoenhummus
  Romige knolselderijsoep
  Spruitjes met zoete appel
  Stoofperen
  Toscaanse Wintertaart
  Wentelteefjes van suikerbrood
  Worteltjestaart
  Stoofschotel met pompoen
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Bosvruchtencake glutenvrij
  Spaanse stoofpot met linzen
  Mueslirepen
  Pannenkoeken van Mole t Lam
Tiramisu

/

Tiramisu

/ Nagerecht voor zo’n 8 personen
/ Bereidingstijd is zo’n 15 á 20 minuten plus opstijven (minimaal 2 uur).
 

Een klassieker onder de nagerechten… tiramisu! Dit nagerecht is prima een dag van te voren te maken, dus ideaal ook bij een etentje. Variatie’s zijn natuurlijk mogelijk, doe bijvoorbeeld een scheutje amandellikeur door de koffie. De slagroom is ook te vervangen door 2 stijf geklopte eiwitten.
 

Ingrediënten

•    4 eieren
•    250 ml slagroom
•    100 g suiker
•    500 g mascarpone
•    +/- 30 lange vingers
•    300 ml sterke, zoete koffie (evt. met scheut amandel likeur)
•    2 eetlepels bittere cacaopoeder
 

Bereidswijze:

1.    Slagroom en helft van de suiker in een kom bijna stijfkloppen.
2.    In een andere kom de eierdooiers en de rest van de suiker tot een schuimige massa kloppen (tot stijve pieken)
3.    Voeg de mascarpone in gedeeltes toe en spatel daarna de slagroom luchtig door het mengsel. Er moet een luchtig en een soepele room ontstaan.
4.    Doop de lange vingers in de koffie en leg ze op een rond bord of in een ondiep langwerpig schaaltje. Let op zorg dat de biscuitjes niet te zompig worden!
5.    Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag biscuits. Leg er vervolgens weer een laag in koffie gedrenkte lange vingers op en daarna nog een laag mascarponeroom.
6.    Zet de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi de tiramisu kort voor serveren royaal met cacaopoeder.
 

Lekker Ite!
 

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
bietsuiker  bietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,45 

cacaopoeder  cacaopoeder   Joannusmolen   200   gr   €4,39 

café espresso -dark beans  café espresso -dark beans   Simon Lévelt   250   gr   €4,09 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Bioboer Pieter   6   Stuks   €2,20 

Lange vingers  Lange vingers   De Rit   125   gr   €2,15 

Mascarpone  Mascarpone   Castelli   250   gr   €3,25 

Poedersuiker  Poedersuiker   Ekoland   125   gr   €2,55 

SlagroomDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  Slagroom   Drentse Aa   250   ml   €2,95 

Artikel 1 tot en met 8 (van 8 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect