Bioweb
  RECEPTEN » Perentaart Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappel tarte tartin
  Bloemkool met spek en room
  Bonensalade
  Champignonsoep
  Courgette mosterdsoep
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Haver cranberry crumble
  Hollands stoofpotje
  Home made patat
  Kerriekokos spruitjes
  Kip stoof uit de kookzak
  Kipnuggets glutenvrij
  Knolselderij appelsalade
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Linzenstoof met spruitjes en koo
  Rode kool salade harissaballetje
  Simpele nasi
  Spaghetti met postelein pesto
  Stampot bataat zuurkool
  Toscaanse stoofschotel
  Vegetarische Kooltaart
  Walnoot amaranth koek
  Zelf zuurkool maken
  Rode bietensoep
  Gevulde pompoen
  Hete bliksem
Aanraders
Groente en Fruitpakketten
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Perentaart

/

Perentaart

Taart voor 8 á 10 personen, door Tineke

Bereidingstijd inclus oven- en wachttijd is zo'n anderhalf uur


Ze zeggen wel eens ‘d’r sitten gjin bonken yn!’ En dat geldt ook voor deze lekkere makkelijke en smaakvolle perentaart!

Ingrediënten

Ingrediënten voor het deeg:
100 gram koude roomboter Demeter
200 gram tarwebloem van ’t Lam
100 gram rietsuiker
2 eidooiers

Ingrediënten voor de vulling:
100 gram amandelschaafsel
100 gram roomboter Demeter
100 gram rietsuiker
1 ei
1 flinke citroen
1 kg handperen
 

Bereidingswijze

Bereiding van het deeg:
1. Snijd de koude boter in blokjes en kneed dit met de bloem en rietsuiker tot een kruimelig geheel.
2. Kneed de 2 dooiers door het bloemmengsel tot het een soep deeg is. (blijf het deeg stug, voeg dan nog 10-20 gram boter toe).
3. Leg het deeg 30 minuten in plasticfolie in de koelkast.

Ondertussen kunt u aan de slag met de vulling:
4. Verwarm de oven voor op 175 °C.
5. Maal het amandelschaafsel fijn.
6. Pers de citroen uit.
7. Smelt de boter op een laag vuur, en voeg hieraan de suiker, fijngemalen amandelen en citroensap toe. Roer dit goed door elkaar. Als dit ‘prutje’ afgekoeld is klop dan het ei er doorheen.
8. Schil de peren, halveer  en verwijder het klokhuis. Zijn het grote peren, snij ze dan ik kwarten.

9. Bekleed een springvorm met bakpapier. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de peren in cirkelvorm over de bodem en verdeel het amandelmengsel over en tussen de peren.
10. Bak de taart in de oven op een rooster in ongeveer 45 minuten gaar.

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
amandelschaafsel  amandelschaafsel   De Nieuwe Band   100   gr   €2,79 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,60 

peren Concorde  peren Concorde   Warmonderhofboomgaard   1000   gram   €3,50 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,35 

Roomboter ongezouten  Roomboter ongezouten   Zuiver Zuivel   250   gr   €3,59 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €2,95 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect