Bioweb
  RECEPTEN » Knolselderij appelsalade Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Alles voor de BBQ
  Appel cranberry crumble
  Appel krenten chutney
  Appeltaart
  Bloemkool met spek en room
  Bospeen met verse gember
  Champignonsoep
  Geroosterde pompoen
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gevulde zomerpompoen
  Haverscones met room
  Home made patat
  Knolselderij appelsalade
  Maďs-aardappelsoep
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoensoep
  Salade met gegrilde groenten
  Saté met shii-take
  Suikermaďs met basilicumboter
  Toscaanse stoofschotel
  Tosti's a la Carla
  Vega Pizza
  Vijgen appeltaart met noten
Knolselderij appelsalade

Knolselderij-appelsalade

Lunchgerecht voor 4 personen door Yolanda

30 minuten (inclusief  20 minuten marineren)

Deze frisse salade is een heerlijke lunchgerecht in combinatie met het fries mueslibrood van Bakker Bolhuis of een ander stevig notenbrood.

Ingrediënten

½  knolselderij, geschild
sap van een halve citroen
1 grote rode appel, ongeschild
5 eetlepels mayonaise
2 eetlepels walnoten
1 notenbrood

Uit de keukenkast:
1 eetlepel olijfolie
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

1. Snijd de halve knolselderij in dunne plakken en vervolgens in luciferdunne reepjes. Meng in een kom de knolselderij met het citroensap en wat zout en peper. Laat de groente ongeveer 20 minuten marineren
2. Snijd de appel in vier partjes. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakken en vervolgens julienne. Voeg de reepjes appel en mayonaise aan de knolselderij toe en schep alles voorzichtig om
3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof
4. Snijd het notenbrood in dunne plakjes en bestrijk beide kanten van het brood met wat olie. Verhit de grillpan en rooster het brood goudbruin en krokant. Verdeel de knolselderijsalade over de sneetjes brood en strooi er de walnoten over.

wijntip: Serveer een glas lekkere cider of bourgogne aligote bij dit frisse gerecht.

Dit recept en deze foto (Sven Benjamins) komen uit mijn Kookboek ‘Lekker Hollands’. Een kookboek met ruim 100 recepten uit de Hollandse keuken met een twist. Kijk voor meer eenvoudige recepten ook in mijn nieuwe kookschriften voor ‘Elke dag’ en voor ‘de Feestdagen’. In al mijn kookboeken staan recepten voor iedere dag, met inspirerende foto’s en verhalen en eenvoudige receptuur.

Succes,
Yolanda van der Jagt
www.daatjespassie.nl


 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
appelen alkmeneRegionaal product  appelen alkmene   Lauwershof   1000   gram   €3,49 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,69 

knolselderij met loofRegionaal product  knolselderij met loof   Bonaventura   1   stuk   €2,19 

mayonaise  mayonaise   Machandel   250   ml   €2,85 

Spelt-eenkoren-noten  Spelt-eenkoren-noten   De Consequente Bio-Bakker   500   gr   €4,39 

walnoten  walnoten   De Nieuwe Band   150   gr   €3,69 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect