Bioweb
  RECEPTEN » Knolselderij appelsalade Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Knolselderij appelsalade

Knolselderij-appelsalade

Lunchgerecht voor 4 personen door Yolanda

30 minuten (inclusief  20 minuten marineren)

Deze frisse salade is een heerlijke lunchgerecht in combinatie met het fries mueslibrood van Bakker Bolhuis of een ander stevig notenbrood.

Ingrediënten

½  knolselderij, geschild
sap van een halve citroen
1 grote rode appel, ongeschild
5 eetlepels mayonaise
2 eetlepels walnoten
1 notenbrood

Uit de keukenkast:
1 eetlepel olijfolie
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze:

1. Snijd de halve knolselderij in dunne plakken en vervolgens in luciferdunne reepjes. Meng in een kom de knolselderij met het citroensap en wat zout en peper. Laat de groente ongeveer 20 minuten marineren
2. Snijd de appel in vier partjes. Verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne plakken en vervolgens julienne. Voeg de reepjes appel en mayonaise aan de knolselderij toe en schep alles voorzichtig om
3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof
4. Snijd het notenbrood in dunne plakjes en bestrijk beide kanten van het brood met wat olie. Verhit de grillpan en rooster het brood goudbruin en krokant. Verdeel de knolselderijsalade over de sneetjes brood en strooi er de walnoten over.

wijntip: Serveer een glas lekkere cider of bourgogne aligote bij dit frisse gerecht.

Dit recept en deze foto (Sven Benjamins) komen uit mijn Kookboek ‘Lekker Hollands’. Een kookboek met ruim 100 recepten uit de Hollandse keuken met een twist. Kijk voor meer eenvoudige recepten ook in mijn nieuwe kookschriften voor ‘Elke dag’ en voor ‘de Feestdagen’. In al mijn kookboeken staan recepten voor iedere dag, met inspirerende foto’s en verhalen en eenvoudige receptuur.

Succes,
Yolanda van der Jagt
www.daatjespassie.nl


 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
appelen evelina  appelen evelina   Warmonderhofboomgaard   1000   gr   €3,29 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,59 

desem fries muesliRegionaal product  desem fries muesli   Bolhuis   800   Gram   €4,79 

knolselderijRegionaal product  knolselderij   Bonaventura   1   stuk   €2,19 

mayonaise  mayonaise   Machandel   250   ml   €2,85 

Notenbrood  Notenbrood   De Consequente Bio-Bakker   750   gr   €4,95 

walnoten  walnoten   De Nieuwe Band   150   gr   €3,69 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect