Bioweb
  RECEPTEN » Koolraap-zuurkoolschotel Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelbrood
  Aardappelkoekjes
  Geroosterde hutspot
  Herfstsalade met aardperen
  Hollands stoofpotje
  Hutspot Vlees of Vega
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Maďs-aardappelsoep
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoen-pindakaas met kokos
  Pompoenhummus
  Pompoenjam
  Pompoensoep
  Risotto met spinazie
  Romige knolselderijsoep
  Tiramisu
  Toscaanse Wintertaart
  Vega Pizza
  Worteltjestaart
  Zalmfilet met pesto tagliatelle
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Appelmoes
  Perentaart
Koolraap-zuurkoolschotel

Koolraap-zuurkoolschotel

/ Hoofdgerecht voor 4 personen uit het Gouden vergeten groenten kookboek

/ 40 minuten

Koolraap heeft de naam een wat minderwaardige groente te zijn. Dit terwijl tijdens de Tweede Wereldoorlog, en met name tijdens de Hongerwinter, menig gezin heeft behoed van de ergste honger. Tegenwoordig is deze vergeten groente bezig met een opmars, zowel in traditionele als in hedendaagse recepten. Als Bioweb helpen wij natuurlijk graag om de koolraap weer in de spotlight te zetten. Vandaar deze week een heerlijk koolraap recept: Koolraap-zuurkoolschotel.

Ingrediënten

  • 600 gram koolraap (ongeveer 1 stuk)
  • 250 gram zuurkool
  • 1 aardappel
  • 1 ui gepeld
  • 1 eetlepel boter
  • 5 dl water
  • 1 theelepel karwijzaad
  • Snufje kerriepoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1.    Snipper de gepelde ui. Schil de koolraap en snijd hem in middelgrote blokjes.
2.    Fruit de ui en de koolraap in de boter. Voeg de zuurkool het wateren de karwijzaad toe, breng aan de kook en kook de groenten 20 minuten op matig vuur.
3.    Schil de aardappel en rasp hem direct bij de groenten. Breng op smaak met zout, peper en de kerriepoeder. Kook alles nog 10 minuten op laag vuur.

Tip: Lekker met saucijsjes, spekdobbelsteentjes of vegetarische gehaktballetjes.
 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
1 kg FrieslanderRegionaal product  1 kg Frieslander   It Griene Strân   1   kg   €2,35 

Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,69 

karwij  karwij   Het Blauwe Huis   50   gr   €1,89 

kerrie  kerrie   Het Blauwe Huis   60   gr   €2,99 

koolraapRegionaal product  koolraap   Bonaventura   1   stuk   €2,20 

uien - 500gRegionaal product  uien - 500g   It Griene Strân   500   gram   €1,25 

Zuurkool naturel  Zuurkool naturel   Kramer   500   gr   €0,89 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect