Bioweb
  RECEPTEN » Koolraap-zuurkoolschotel Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Koolraap-zuurkoolschotel

Koolraap-zuurkoolschotel

/ Hoofdgerecht voor 4 personen uit het Gouden vergeten groenten kookboek

/ 40 minuten

Koolraap heeft de naam een wat minderwaardige groente te zijn. Dit terwijl tijdens de Tweede Wereldoorlog, en met name tijdens de Hongerwinter, menig gezin heeft behoed van de ergste honger. Tegenwoordig is deze vergeten groente bezig met een opmars, zowel in traditionele als in hedendaagse recepten. Als Bioweb helpen wij natuurlijk graag om de koolraap weer in de spotlight te zetten. Vandaar deze week een heerlijk koolraap recept: Koolraap-zuurkoolschotel.

Ingrediënten

  • 600 gram koolraap (ongeveer 1 stuk)
  • 250 gram zuurkool
  • 1 aardappel
  • 1 ui gepeld
  • 1 eetlepel boter
  • 5 dl water
  • 1 theelepel karwijzaad
  • Snufje kerriepoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1.    Snipper de gepelde ui. Schil de koolraap en snijd hem in middelgrote blokjes.
2.    Fruit de ui en de koolraap in de boter. Voeg de zuurkool het wateren de karwijzaad toe, breng aan de kook en kook de groenten 20 minuten op matig vuur.
3.    Schil de aardappel en rasp hem direct bij de groenten. Breng op smaak met zout, peper en de kerriepoeder. Kook alles nog 10 minuten op laag vuur.

Tip: Lekker met saucijsjes, spekdobbelsteentjes of vegetarische gehaktballetjes.
 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
1 kg LauraRegionaal product  1 kg Laura   It Griene Strân   1   kg   €2,30 

karwij  karwij   Het Blauwe Huis   50   gr   €1,89 

kerrie  kerrie   Het Blauwe Huis   60   gr   €2,99 

Zuurkool naturel  Zuurkool naturel   Kramer   500   gr   €0,89 

Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect