Bioweb

  RECEPTEN » Spaghetti met postelein pesto Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Spaghetti met postelein pesto

Spaghetti met posteleinpesto

/Tussengerecht van 4 personen door Yolanda van der Jagt

/30 minuten

Dit gerecht is verrassend lekker. De postelein is heel fris en de combinatie met de oude kaas is geweldig. Tijdens de fotografie voor dit boek wilde iedereen het gerecht graag proeven. Posteleinpesto is een originele variant op de bekende pesto met basilicum.

Ingrediënten

250 gram winterpostelein
50 gram walnoten
een stukje oude kaas van 150 gram
2 teentjes knoflook, gepeld
1 dl olijfolie extra vierge
200 gram spaghetti

extra nodig: sladroger, rasp, keukenmachine

Bereidingswijze:

1. Snijd de worteltjes van de postelein af. Was de groente in ruim koud water; net zolang tot al het zand is verwijderd. Droog de postelein in een sladroger.
2. Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Rasp boven een kommetje ongeveer 2 eetlepels van het stuk kaas af.
3. Houd een handje postelein achter voor de garnering; pureer in de keukenmachine de rest van de groente samen met de walnoten, geraspte kaas, knoflook en olijfolie tot een mooie dikke, saus.
4. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de spaghetti af. Roer de pesto en de rest van de postelein door de warme spaghetti. Verdeel de spaghetti over vier voorverwarmde diepe borden. Maak met
een dunschiller enkele kaaskrullen van de rest van het stukje kaas en strooi die over de pasta.
 

Wijntip: Dit gerecht verdient een stevige rode wijn, een coteaux de languedoc bijvoorbeeld.

Dit recept en deze foto (Sven Benjamins) komen uit mijn Kookboek ‘Lekker Hollands’. Een kookboek met ruim 100 recepten uit de Hollandse keuken met een twist. Kijk voor meer eenvoudige recepten ook in mijn nieuwe kookschriften voor ‘Elke dag’ en voor ‘de Feestdagen’. In al mijn kookboeken staan recepten voor iedere dag, met inspirerende foto’s en verhalen en eenvoudige receptuur.

Succes,
Yolanda van der Jagt
www.daatjespassie.nl
 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

Overjarige kaasRegionaal product  Overjarige kaas   Nylander   350   gram   €7,89 

spaghetti, volkoren  spaghetti, volkoren   Castagno   500   gr   €1,25 

walnoten  walnoten   De Nieuwe Band   150   gr   €3,49 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect