Bioweb
  RECEPTEN » Haverscones met room Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Haverscones met room

Haverscones met dikke room

/ Gebakje voor 12 personen uit Smaakmakend, winter 2006

/ Bereidingstijd 40 minuten

Als ze ergens nog weten hoe heerlijk haver kan smaken, dan is het in Engeland. Haver is daar onlosmakelijk verbonden met het landleven. Zoals bijvoorbeeld deze haverscones met een toef room. Heerlijk in combinatie met een echte Engelse theesoort als Earl Grey.

Ingrediënten

    240 g witte bloem + om te bestrooien
    1 afgestreken el
    1 snufje zout
    60 g boter
    75 g haverzemelen
    1 el suiker
    1 ei
    1 eiwit
    1 eidooier + 1 el, losgeklopt
    4 el karnemelk
    100 g mascarpone (voor erbij)
    100 ml slagroom
    fruitbeleg, bijv. bosbessen of cranberry’s

Bereidingswijze:

1.    Oven voorverwarmen op 220°C, bakplaat bekleden met bakpapier.

2.    Bloem, bakpoeder en zout boven ruime kom zeven.

3.    Boter in blokjes snijden en toevoegen. Met de vingertoppen boter door bloemmengsel wrijven.

4.    Haverzemelen en suiker toevoegen, mengen en in het midden van het bloemmengsel kuiltje maken. In kommetje het ei en het eiwit door de melk kloppen en in kuiltje gieten. Met de handen snel tot deeg mengen.

5.    Werkvlak met bloem bestrooien en deeg 2 minuten kneden. Met deegroller uitrollen tot lap van ruim 1 cm dik. Met een glas (doorsnede ca. 6 cm) rondjes uit deeg steken.

6.    Lap opnieuw uitrollen en laatste rondjes uitsteken. Deegrondjes over bakplaat verdelen en met de losgeklopte eidooier bestrijken.

7.    Scones in 18-20 minuten gaar en bruin bakken.

8.    Intussen mascarpone loskloppen met slagroom.

9.    Scones lauwwarm serveren met fruitbeleg en mascarponeroom.

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,89 

Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,99 

Cranberry compoteRegionaal product  Cranberry compote   Terschellinger   250   gr   €3,29 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

haverzemelen  haverzemelen   Havermoutje   500   gr   €3,29 

KarnemelkDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  Karnemelk   Drentse Aa   1   ltr   €1,79 

Mascarpone  Mascarpone   Zuger   250   gr   €3,99 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €1,99 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €2,95 

zeezout fijn  zeezout fijn   De Nieuwe Band   1000   gr   €1,15 

Artikel 1 tot en met 10 (van 10 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect