Bioweb
  RECEPTEN » Appel cranberry crumble Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Alles voor de BBQ
  Appel cranberry crumble
  Appel krenten chutney
  Appeltaart
  Bloemkool met spek en room
  Bospeen met verse gember
  Champignonsoep
  Geroosterde pompoen
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gevulde zomerpompoen
  Haverscones met room
  Home made patat
  Knolselderij appelsalade
  Maďs-aardappelsoep
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoensoep
  Salade met gegrilde groenten
  Saté met shii-take
  Suikermaďs met basilicumboter
  Toscaanse stoofschotel
  Tosti's a la Carla
  Vega Pizza
  Vijgen appeltaart met noten
Appel cranberry crumble

Appel-cranberry haver crumble

Voor 4 tot 6 personen, uit Smaakmakend winter 2006

/30 minuten bereidingstijd en ruim 30 minuten baktijd

Deze warme crumble met haver is een heerlijk winters dessert. Zijn de versie cranberry’s niet in het seizoen gebruik dan cranberry’s uit de diepvries. Of vervang de hoeveelheid uit dit recept door 75 gram gedroogde cranberry’s. Voeg in dat geval 1 extra appel aan de crumble toe.

Ingrediënten:

350g friszure appels in stukjes (schoongemaakt gewicht)
150g cranberry’s
3 eetlepels rietsuiker
½ theelepel kaneel of mespunt gemalen kruidnagel
½ theelepel gemberpoeder
Voor de crumble:
125 g bloem
100g havermout
115 boter
90g rietsuiker
Snufje zout
 

Bereidingswijze:

1. oven voorverwarmen op 200 graden.
2. Appel en cranberry’s over bodem van ondiepe ovenschaal verdelen. Besprenkelen met twee eetlepels water. Suiker mengen met specerijen en over fruit strooien.
3. Bloem, zout , havermout en suiker in kom mengen. Boter in klontjes snijden en erover verdelen. Met de vingers boter door het bloemmengsel wrijven tot een korrelig deeg ontstaat.
4. Kruimeldeeg gelijkmatig over fruit strooien en crumble 30-35 minuten bakken in de oven tot het fruit zacht is en het deeg gaar.
5. Serveer warm. Extra lekker met een bolletje vanille- of kaneelijs


 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Cranberriesdit is een Diepvries product  Cranberries   Natural Cool   300   gr   €3,89 

gemberpoeder  gemberpoeder   Het Blauwe Huis   15   gr   €1,39 

havermout  havermout   De Nieuwe Band   750   gr   €2,95 

kaneelpoeder  kaneelpoeder   Het Blauwe Huis   30   gr   €1,89 

moesappels  moesappels   Warmonderhofboomgaard   1000   gr   €1,99 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €1,99 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €2,95 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect