Bioweb

  RECEPTEN » Ovenkip met citroen en koriander Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappelquiche
  Aardpeer/dragonsoep
  bananenbrood
  Bananensmoothie
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  English Breakfast
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse zwartebonen burger
  Haver cranberry crumble
  Haverscones met room
  Hete bliksem
  Hollands stoofpotje
  Kurkuma-gemberthee
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Najaarsstoof met romige truffela
  Oosterse Witlof
  Rode biet-chocoladecake
  Snelle broccoli schotel
  Super groene spaghetti
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Veldsla salade met granaatappel
  Veldsla stamppot
  Yacón moes
  Yacón taart
  Yofu verwen ontbijt
  Yoghurt, bessen en boekweitflake
  Stoofschotel met pompoen
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Ovenkip met citroen en koriander

/ Kippenpoot met citroen & koriander

/ Hoofdgerecht voor 2 personen

/ Bereidingstijd 75 minuten

Fris, kip gerecht wat uitstekend combineert met bijvoorbeeld een risotto met champignons, bosui en citroen.

Ingrediënten

•    Kippenpoten
•    Citroengras
•    Paar teentjes knoflook
•    Bosje koriander
•    2st citroen
•    2 uien
•    Olijfolie
•    Peper & zout

Bereidingswijze

1.    Verwarm de oven voor op 180 graden.
2.    Rasp de schil van 1 citroen en pers de rest van het sap uit. Vang alles op in een bakje. Meng met royale hoeveelheid olijfolie, wat peper en zout.
3.    Snij de andere citroen in 4 partjes, pel de ui en snij in grove stukken.
4.    Snij met een scherp mes voorzichtig wat inkepingen in de vel van de kip. Stop hierin stukken van het citroengras, citroen en knoflook. Vergeet ook de holtes van de kip niet. Leg de overigen stukken met de ui langs de kip in de braadslee.
5.    Besprenkel de kip royaal met het citroen olijfolie mengsel en zet in de oven. Reken ongeveer een uur oventijd. Giet af en toe voorzichtig wat van het braadvocht weer over de kip.
6.    Let op de oventijd kan variëren, afhankelijk van bijvoorbeeld de temperatuur van de kip voordat je deze in de oven stopt. Gebruik een oventhermometer of prik met een saté prikker in het dikste gedeelte van de kip (dijbeen) om zo gaarheid te controleren.
7.    Voor een lekker goudbruin korstje kun je de kip de laatste tien minuten onder de gril zetten
8.    Hak het koriander bosje grof fijn en besprenkel de kip ermee vlak voor het opdienen

Lekker Ite!

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Bosje citroengras  Bosje citroengras   Udea   2   stuks   €3,49 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,89 

kippenpootdit is een Diepvries product  kippenpoot   Polderhoen   300   gram   €4,19 

Tijdelijk niet beschikbaar
Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

Koriander in schaaltje  Koriander in schaaltje   Proef   15   gr   €1,79 

Olijfolie mild bak/braa  Olijfolie mild bak/braa   Fertilia   500   ml   €5,99 

uien KLEIN  -500gRegionaal product  uien KLEIN -500g   Mts. Timpelsteed   500   gram   €0,89 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect