Bioweb

  RECEPTEN » Asperges met mozzarella Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Griesmeelpudding met aardbeien
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Kwarktaart met zomervruchten
  Mac & cheese met bloemkool
  meloen, venkel salade met zachte
  Pasta met artisjok
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoenstoof met kokos
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucola mayonaise
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle broccoli schotel
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Spitskoolsalade met nectarine
  Street Food baguette met tofu
  Vanille kwark met aardbeien
  Venkel linzen salade
  Waterkerssoep van De Klispoel
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse cous-cous salade
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Asperges met mozzarella

Gegrilde asperges met mozzarella en ansjovis

/ Voorgerecht voor 4 personen, door Yolanda van der Jagt

/ Bereidingstijd zo'n 20 minuten

Verrassend lekker Hollandse asperges echt weer even anders. Door ze rauw te  grillen blijven ze krokant. Met jonge spinazie blaadjes, ansjovisdressing en mozzarella een frisse lente salade.

Ingrediënten

3 volle eetlepels mayonaise
12 ansjovisfilets
2-3 teen (verse) knoflook, fijngehakt
6 eetlepels rode wijnazijn
75 ml olijfolie + 2 eetlepels
75 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
750 gram Hollandse asperges
2 bollen buffel mozzarella
100 gram spinazie, gewassen
Extra nodig: grillpan en staafmixer
 

Bereidingswijze

  1. Doe mayonaise, ansjovis, knoflook en azijn in een maatbeker. Maak de dressing met de staafmixer en voeg 75 ml olie langzaam toe. Voeg de kaas toe en breng de dressing op smaak met zout en vers gemalen peper.
  2. Snijd 2 cm. van de onderkant van de asperges en schil de asperges van onder het kopje naar beneden. Halveer de asperges in de lengte en schep ze om met de resterende olie, bestrooi ze met zout.
  3. Verhit de grillpan en gril de helft van de asperges rondom ca. 5 minuten, zodat ze nog krokant zijn.
  4. Verdeel de asperges over vier borden en doe hetzelfde met de resterende asperges.
  5. Snijd de bol mozzarella in 6 plakken en leg ze er tegen aan. Snijd de spinazie in reepjes en schep het in een kom om met een beetje ansjovisdressing.
  6. Verdeel de spinazie boven de asperges. Schep de ansjovisdressing over de asperges en rond om.
     

Meer eenvoudige recepten, met inspirerende foto’s van Sven Benjamins kun je vinden in mijn kookboeken. ‘Lekker Hollands’, de kookschriften ‘voor Elke dag’ en ‘voor de feestdagen’ of mijn nieuwste kookboek ‘Hollandse Kramen’. Recepten voor elke dag van de week, veelal gekookt met ingrediënten van eigen bodem.

Groetjes en veel eet- en winkelplezier,

Yolanda van der Jagt,

www.daatjespassie.nl


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
asperges wit - (kl2)Regionaal product  asperges wit - (kl2)   Gaast'sperges   250   gr   €2,89 

asperges wit - (kl2)Regionaal product  asperges wit - (kl2)   Gaast'sperges   500   gr   €5,75 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10
€0,65

mayonaise  mayonaise   Machandel   490   gr   €3,99 

Mozzarella 45+  Mozzarella 45+   Zuger   100   gr   €1,85 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,69 

Parmigiano reggiano  Parmigiano reggiano   Castelli   160   gr   €6,05 

wijnazijn wit  wijnazijn wit   Epikouros   500   ml   €3,85 

wilde ansjovis in olijfolie  wilde ansjovis in olijfolie   Thinkgreen   100   gr   €3,35 

Artikel 1 tot en met 9 (van 9 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect