Bioweb

  RECEPTEN » Asperges met boerenham Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Asperges met boerenham

Hollandse asperges met boerenham

/ Hoofdgerecht voor 2-3 personen, door Yolanda van der Jagt   

/ Bereidingstijd zo'n 30 minuten

Naast de eerste Italiaanse groene asperges zijn er nu ook de eerste witte Hollandse asperges! Asperges kun je op veel verschillende manieren klaar maken, maar er gaat toch bijna niets boven deze traditioneel klaar gemaakte Hollandse asperges met boerenham.

Ingrediënten:

500 gram witte asperges
500 gram groene asperges
4 zacht gekookte eieren
400 gram aardappels, geschild
180 gram boerenham, gesneden
2 eetlepels zachte roomboter
Zout en ver gemalen peper naar smaak
 

Bereidingswijze:

1) Schil de witte asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden toe. Snijd de houtachtige uiteinde er vanaf (ongeveer 2 centimeter). Snijd van de groene asperges ook 2 cm. van de onderkant, deze hoef je niet helemaal te schillen de onderkant is voldoende.
 
2) Kook de witte asperges in een aspergepan of grote pan met water en zout. Kook de witte asperges en voeg na 15 minuten de groene asperge toe. Kook ze samen nog 5 minuten. Test of ze gaar zijn door er 1 witte asperge met een keukentang uit te nemen en in het midden vast te houden: buigt hij licht door dan zijn de groentes gaar. Laat de asperges in het vocht afkoelen.

3) Kook intussen de aardappels met zout in 20 minuten gaar en de eieren ook in 10 minuten.

4) Pel de eieren en leg de plakjes ham gedrapeerd naast elkaar op een bord in twee hoopjes. Schenk in een hapjespan een beetje asperge kookvocht, verwarm de eieren en ham in het kookvocht.
 

Meer recepten vindt u in mijn kookboek ‘Lekker Hollands’.
Een kookboek met ruim 100 recepten uit de Hollandse keuken met een twist. Kijk voor meer eenvoudige recepten ook in mijn nieuwe kookschriften voor ‘Elke dag’ en voor ‘de Feestdagen’. In al mijn kookboeken staan recepten voor iedere dag, met inspirerende foto’s en verhalen en eenvoudige receptuur.
.
Succes!

Yolanda van der Jagt
www.daatjespassie.nl

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,79 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

Rauwe ham vleeswaren 90  Rauwe ham vleeswaren 90   St. Hendrick   90   gr   €3,39 

Artikel 1 tot en met 3 (van 3 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect