Bioweb
  RECEPTEN » Gevulde zomerpompoen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Gevulde zomerpompoen

/

Gevulde zomerpompoen met dadel & geitenkaas couscous

/ Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

/Bereidingstijd (inclusief oventijd) zo’n 40 minuten

Nieuw van het Griene Strân de Zapalito zomerpompoenen. Maak er bijvoorbeeld dit heerlijke recept mee. Niet moeilijk, lekker en het geweldig uit omdat je het opdient in de groente zelf. Met het vruchtvlees van de zomerpompoen kun je een soep of salsa maken.

Ingrediënten

•    2 Zapalito zomerpompoenen of bijvoorbeeld een pattison kan ook
•    250 gram volkoren couscous
•    10 dadels
•    200 ml groentebouillon
•    100 gram verse machedoux geitenkaas (voor de liefhebber's beetje extra kan ook prima)
•    1 grote verse ui
•    1 bosje platte peterselie
•    1 bosje basilicum (of vervang door droge, zoals we in de geval gedaan hebben)
•    2 el olijfolie
•    1 snufje zout
 

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Snij het kapje van de Zapalito zomerpompoen en haal het vruchtvlees eruit. Besprenkel de binnenkant met olijfolie en zet het geheel 10 min in een voorverwarmde oven.

3. Wel de couscous in de bouillon en laat 5 minuten staan. Maak de couscous met een vork los

4. Ondertussen de ui fijn snijden en aanfruiten tot deze glazig wordt. Ontpit de dadels snij ze eventueel fijner, net als de geitenkaas.

5. Meng de couscous klein gesneden dadels, ui en geitenkaas in kleine in een kom en schep het geheel goed om. Voeg al laatste de basilicum,en peterselie toe.

6. Schep het mengsel in de Zomerpompoen of Pattison en doe het kapje erop. Zet dit nog 10 á 15 minuten in de oven tot de groente zachter is geworden.

 

Lekker Ite!

/
 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
basilicum  basilicum   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

couscous (volkoren)  couscous (volkoren)   De Nieuwe Band   500   gr   €2,15 

dadel medjoel  dadel medjoel   Mehadrin   100   gram   €1,69 

groentebouillonblokjes met kruiden  groentebouillonblokjes met kruiden   Rapunzel   8   stuks   €1,59 

Machedoux 40+  Machedoux 40+   Oude Streek   100   gr   €3,99
€3,59

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,95 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect