Bioweb
  RECEPTEN » Gevulde zomerpompoen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Alles voor de BBQ
  Appel cranberry crumble
  Appel krenten chutney
  Appeltaart
  Bloemkool met spek en room
  Bospeen met verse gember
  Champignonsoep
  Geroosterde pompoen
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gevulde zomerpompoen
  Haverscones met room
  Home made patat
  Knolselderij appelsalade
  Maďs-aardappelsoep
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoensoep
  Salade met gegrilde groenten
  Saté met shii-take
  Suikermaďs met basilicumboter
  Toscaanse stoofschotel
  Tosti's a la Carla
  Vega Pizza
  Vijgen appeltaart met noten
Gevulde zomerpompoen

/

Gevulde zomerpompoen met dadel & geitenkaas couscous

/ Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

/Bereidingstijd (inclusief oventijd) zo’n 40 minuten

Nieuw van het Griene Strân de Zapalito zomerpompoenen. Maak er bijvoorbeeld dit heerlijke recept mee. Niet moeilijk, lekker en het geweldig uit omdat je het opdient in de groente zelf. Met het vruchtvlees van de zomerpompoen kun je een soep of salsa maken.

Ingrediënten

•    2 Zapalito zomerpompoenen of bijvoorbeeld een pattison kan ook
•    250 gram volkoren couscous
•    10 dadels
•    200 ml groentebouillon
•    100 gram verse machedoux geitenkaas (voor de liefhebber's beetje extra kan ook prima)
•    1 grote verse ui
•    1 bosje platte peterselie
•    1 bosje basilicum (of vervang door droge, zoals we in de geval gedaan hebben)
•    2 el olijfolie
•    1 snufje zout
 

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

 2. Snij het kapje van de Zapalito zomerpompoen en haal het vruchtvlees eruit. Besprenkel de binnenkant met olijfolie en zet het geheel 10 min in een voorverwarmde oven.

3. Wel de couscous in de bouillon en laat 5 minuten staan. Maak de couscous met een vork los

4. Ondertussen de ui fijn snijden en aanfruiten tot deze glazig wordt. Ontpit de dadels snij ze eventueel fijner, net als de geitenkaas.

5. Meng de couscous klein gesneden dadels, ui en geitenkaas in kleine in een kom en schep het geheel goed om. Voeg al laatste de basilicum,en peterselie toe.

6. Schep het mengsel in de Zomerpompoen of Pattison en doe het kapje erop. Zet dit nog 10 á 15 minuten in de oven tot de groente zachter is geworden.

 

Lekker Ite!

/
 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
- Zapalito - zomer pompoen 500-800gRegionaal product  - Zapalito - zomer pompoen 500-800g   It Griene Strân   600   gram   €1,79 

- Zapalito - zomer pompoen klein 300-400gRegionaal product  - Zapalito - zomer pompoen klein 300-400g   It Griene Strân   350   gram   €0,99 

basilicum  basilicum   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

couscous (volkoren)  couscous (volkoren)   De Nieuwe Band   500   gr   €2,15 

dadel medjoel  dadel medjoel   Mehadrin   100   gram   €1,69 

groentebouillonblokjes met kruiden  groentebouillonblokjes met kruiden   Rapunzel   8   stuks   €1,59 

Machedoux 40+  Machedoux 40+   Oude Streek   100   gr   €3,99 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,95 

platte peterselie (bos)Regionaal product  platte peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,25 

uien - 500gRegionaal product  uien - 500g   It Griene Strân   500   gram   €0,79 

Artikel 1 tot en met 10 (van 10 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect