Bioweb

  RECEPTEN » Gerookte meervalsalade Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  bananenbrood
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  Chocomuffins
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hete bliksem
  Hollands stoofpotje
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Mac & cheese met bloemkool
  Mueslirepen
  Oosterse Witlof
  Rode biet-chocoladecake
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Snacksticks van kaas en rauwkost
  Spruitjes gratin
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Toscaanse stoofschotel
  Veldsla salade met granaatappel
  Yacón moes
  Yacón taart
  Stoofschotel met pompoen
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Gerookte meervalsalade

/

Gerookte Meervalsalade

/ Voorgerecht voor 4 personen door Visrokerij Meij

/ Bereidingstijd minder dan 20 minuten

Engergie: 125 kCal |520 kj

De meerval is van oorsprong een Afrikaanse vis, sinds de jaren ’80 wordt deze vis in Nederland gekweekt. Meerval is een vis met relatief weinig ‘foodmiles’. De vis wordt in Nederland gekweekt, gefileerd en gerookt. Bij het gehele proces is er constant aandacht voor duurzaamheid. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met warmte terugwin systemen, omdat meerval wordt gekweekt in water van 30 graden Celcius bespaart dit flink wat energie.

Ingrediënten

200 gram gerookte meerval
1 bosje radijs
150 gram gemengde salade / verrasmesla
2 eetlepels citroensap
1 theelepel suiker
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels magere yoghurt
½ theelepel kerriepoeder
2 eetlepels grofgehakte peterselie
Zout & peper

Bereiding

1. Snijd de meerval in stukjes van ongeveer 1 cm.
2. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Hussel de sla met stukjes meerval en de radijs door elkaar en verdeel de meerval over 4 bordjes.
3. Meng de citroensap met suiker, olie, yoghurt, kerriepoeder en een snufje zout en peper.
4. Schep de citroendressing over de salade en strooi de peterselie erover

Tip: Lekker met warme toast
 

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,89 

Gerookte meervalfilet  Gerookte meervalfilet   Meij   150   gr   €5,49 

kerrie  kerrie   Het Blauwe Huis   25   gr   €1,95 

krul peterselie (bos)Regionaal product  krul peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

Magere yoghurtDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  Magere yoghurt   Drentse Aa   1   ltr   €2,05 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

Radijs  Radijs   BioNoord   1   stuks   €1,69 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,15 

Artikel 1 tot en met 8 (van 8 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect