Bioweb

  RECEPTEN » Risotto met spinazie Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardpeer/dragonsoep
  Clafoutis
  Cranberry compote
  Cranberry speltmuffin
  Cranberry Up Side Down Cake
  Egg noodles met paksoi
  Geroosterde pompoen
  Hangop met walnoten e
  Haver cranberry crumble
  Herfst stoofpotje
  Herfstsalade met aardperen
  Hutspot
  Hutspot salade
  Italiaanse spinazietaart
  Kip-broccolisoep met gevuld broo
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Mac & cheese met bloemkool
  Pasta bolognese van tempeh
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoen-pindakaas met kokos
  Pompoenhummus
  Pompoenjam
  Pompoensoep
  schorseneren a la creme
  Shoarma van knolselderij
  Snelle broccoli schotel
  Tagliatelle met bief, tomaatjes
  Toast met paddenstoelen
  Venkelgratin
  Wortelsoep met gember en kokos
  Zoet zure chioggia
  Zuurkool met cranberry
  Paksoi met peper en kokos
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Sinterklaas
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Risotto met spinazie

/

Risotto baldo met spinazie, citroen en zwarte olijven

/ Hoofdgerecht voor 2 personen uit Smaakmakend herfst 2015

/ Bereidingstijd zo'n 40 minuten

Eerst een misverstand over risottorijst uit de wereld helpen: er zijn duizenden soorten rijst, maar niet eentje die 'risottorijst' heet. Wel zijn bepaalde soorten rijst zeer geschikt als risottorijst zoas: arborio, carnerioli en baldo. Als het je het aan Giovanni en Giancarla van riseria Provera vraagt, dan is riostto baldo de beste.

Ingrediënten

3 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el fijngehakte oregano (evt. vers)
150g baldo risotto rijst
100 ml droge witte wijn
geraspte schil van 1 grote citroen
1 el citroensap
1 fijngehakte rode peper
400g groente bouillon (kippenbouillon kan ook)
400g spinazie (liefst vers maar die is momenteel niet te krijgen vandaar dat we kiezen voor de diepvries variant)
100g zwarte olijven zonder pit
50g geschaafde parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een ruime hapsjespan en fruit hiern de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur. Roer de oregano en rijst erdoor en bak op middelhoog vuur tot de rijstkorrels licht opspringen.
2. Schenk de wijn in de pan en voeg de helft van de geraspte citroenschil en naar smaak rode peper toe. Breng het aan de kook en laat de rijst de wijn bijna helemaal opnemen.
3. Voeg nu steeds een scheut van de bouillon toe en laat de rijst op vrij laag vuur de bouillon opnemen. Roer regelmatig
4. Zet, als de laatste bouillon is opgenomen, het vuur middelhoog. Roer eerst de zwarte olijven door de risotto en vervolgens de spinazie. Gebruik je verse spinazie roer deze dan deel voor deel door de risotto en laat de groente slinken.
5. Proef en breng de risotto op smaak met zout en citroensap.
6. Zet het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat de risotto nog 3 minuten staan. Verdeel de risotto over 2 borden, garneer met de resterende citroenschil en serveer met de Parmezaanse kaas.
 

Lekker Ite!

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Bieslook bosjeRegionaal product  Bieslook bosje   It Griene Strân   1   bosje   €1,65 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,59 

firefly chenin sauvignon  firefly chenin sauvignon   Stellar   250   ml   €3,25 

groentebouillonblokjes kruiden  groentebouillonblokjes kruiden   Rapunzel   8   stuks   €1,65 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

Olijfolie mild bak/braa  Olijfolie mild bak/braa   Fertilia   500   ml   €5,99 

olijven kalamata zonder pit  olijven kalamata zonder pit   Epikouros   315   gr   €4,39 

oregano extra  oregano extra   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,95 

Parmigiano reggiano  Parmigiano reggiano   Castelli   160   gr   €6,05 

peper roodRegionaal product  peper rood   Jochum de Boer   1   stuks   €0,49 

risotto-baldo  risotto-baldo   De Nieuwe Band   500   gr   €2,85 

Spinazie (vers)  Spinazie (vers)   BioNoord   500   gram   €3,49 

uien - 500g - versRegionaal product  uien - 500g - vers   It Griene Strân   500   gram   €1,25 

Artikel 1 tot en met 13 (van 13 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect