Bioweb
  RECEPTEN » Stoofschotel met pompoen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Stoofschotel met pompoen

Stoofschotel met pompoen uit de oven

/ Hoofdgerecht voor 4 personen door Miranka

/ Bereidingstijd minimaal 4 uur

Stoofvlees kan op meerdere manieren klaargemaakt, ook al de avond  er voor.
- 4 uur op een laag vuur pruttelen wel af en toe vocht toevoegen.
- 4 uur in afgedekte ovenschaal in de oven op 100 graden.
of zoals ik het doe wanneer ik werk  's ochtends gaat hij na de voorbereiding in de kookzak (hooikist) en dan is het om 18.00 uur klaar.

Ingrediënten:

- 350 gr sucadelappen (lendelap kan ook)
- 1 pompoen
- 2 uien               
- 1 prei                           
- 1 wortelpeterselie
- 2 paprika's
- doosje kastanjechampignons
- 2 el appelstroop
- 3 el rode wijnazijn
- laurierblad
- kruidnagel
-peper en zout
- boter en olijfolie
- 2 a 3 el arrowroot
- 450 ml water
- olijfolie
- zout

 

Bereidingswijze:

Voor de stoofpot:
1.    Het vlees en de groenten en champignons in grove stukken snijden.
2.    Het vlees aanbraden in de boter en olie en het zout, peper,  kruidnagel  en appelstroop toevoegen.
3.    De groenten erbij doen en nog even doorbakken.
4.    Water, azijn en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen.
5.    Ongeveer 15 min laten koken en dan verder met een van de bovenstaande bereidingswijzen (4 uur op laag vuur, in de oven of in de hooikist).
6.    Na 4 uur arrowrroot aanlengen met water en zoveel toevoegen dat het vocht wat gebonden is.

Voor de pompoen:
1.    Wassen, in vieren snijden en de zaden verwijderen.
2.    Dan in schijven snijden .
3.    Een bakplaat voorzien van  olijfolie.
4.    -De plakken erop bestrooien met wat zout en olie.
5.    20 a 30 min in de oven bij 180 graden en klaar.

Lekker Ite!

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
appelstroop  appelstroop   De Nieuwe Band   450   gr   €4,39 

arrowroot  arrowroot   De Nieuwe Band   200   gr   €2,19 

kruidnagel, gemalen  kruidnagel, gemalen   Het Blauwe Huis   15   gr   €1,89 

laurierblad  laurierblad   Het Blauwe Huis   8   gr   €1,89 

lendelap 2stdit is een Diepvries productRegionaal product  lendelap 2st   Louwsmar   350   gram   €4,94 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,95 

paprika DUO  paprika DUO   Udea   2   stuks   €2,50 

prei - 250gRegionaal product  prei - 250g   Bonaventura   250   gram   €0,98 

sucadelap 2 stdit is een Diepvries productRegionaal product  sucadelap 2 st   Louwsmar   350   gram   €5,25 

Wortelpeterselie  Wortelpeterselie   Udea   500   gram   €1,99 

zeezout fijn  zeezout fijn   De Nieuwe Band   1000   gr   €1,15 

Artikel 1 tot en met 11 (van 11 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect