Bioweb
  RECEPTEN » Stoofschotel met pompoen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelbrood
  Aardappelkoekjes
  Geroosterde hutspot
  Herfstsalade met aardperen
  Hollands stoofpotje
  Hutspot Vlees of Vega
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Maďs-aardappelsoep
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoen-pindakaas met kokos
  Pompoenhummus
  Pompoenjam
  Pompoensoep
  Risotto met spinazie
  Romige knolselderijsoep
  Tiramisu
  Toscaanse Wintertaart
  Vega Pizza
  Worteltjestaart
  Zalmfilet met pesto tagliatelle
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Appelmoes
  Perentaart
Stoofschotel met pompoen

Stoofschotel met pompoen uit de oven

/ Hoofdgerecht voor 4 personen door Miranka

/ Bereidingstijd minimaal 4 uur

Stoofvlees kan op meerdere manieren klaargemaakt, ook al de avond  er voor.
- 4 uur op een laag vuur pruttelen wel af en toe vocht toevoegen.
- 4 uur in afgedekte ovenschaal in de oven op 100 graden.
of zoals ik het doe wanneer ik werk  's ochtends gaat hij na de voorbereiding in de kookzak (hooikist) en dan is het om 18.00 uur klaar.

Ingrediënten:

- 350 gr sucadelappen (lendelap kan ook)
- 1 pompoen
- 2 uien               
- 1 prei                           
- 1 wortelpeterselie
- 2 paprika's
- doosje kastanjechampignons
- 2 el appelstroop
- 3 el rode wijnazijn
- laurierblad
- kruidnagel
-peper en zout
- boter en olijfolie
- 2 a 3 el arrowroot
- 450 ml water
- olijfolie
- zout

 

Bereidingswijze:

Voor de stoofpot:
1.    Het vlees en de groenten en champignons in grove stukken snijden.
2.    Het vlees aanbraden in de boter en olie en het zout, peper,  kruidnagel  en appelstroop toevoegen.
3.    De groenten erbij doen en nog even doorbakken.
4.    Water, azijn en laurierblad toevoegen en aan de kook brengen.
5.    Ongeveer 15 min laten koken en dan verder met een van de bovenstaande bereidingswijzen (4 uur op laag vuur, in de oven of in de hooikist).
6.    Na 4 uur arrowrroot aanlengen met water en zoveel toevoegen dat het vocht wat gebonden is.

Voor de pompoen:
1.    Wassen, in vieren snijden en de zaden verwijderen.
2.    Dan in schijven snijden .
3.    Een bakplaat voorzien van  olijfolie.
4.    -De plakken erop bestrooien met wat zout en olie.
5.    20 a 30 min in de oven bij 180 graden en klaar.

Lekker Ite!

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
appelstroop  appelstroop   De Nieuwe Band   450   gr   €4,39 

arrowroot  arrowroot   De Nieuwe Band   200   gr   €2,19 

kruidnagel, gemalen  kruidnagel, gemalen   Het Blauwe Huis   15   gr   €1,89 

laurierblad  laurierblad   Het Blauwe Huis   8   gr   €1,89 

lendelap 2stdit is een Diepvries productRegionaal product  lendelap 2st   Louwsmar   350   gram   €4,94 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,95 

paprika DUO  paprika DUO   Biokwekerij Aldo van Os   2   stuks   €2,90 

pompoen oranjeRegionaal product  pompoen oranje   It Griene Strân   1500   gr   €1,75 

prei - 250gRegionaal product  prei - 250g   Bonaventura   250   gram   €1,15 

sucadelap 2 stdit is een Diepvries productRegionaal product  sucadelap 2 st   Louwsmar   350   gram   €5,25 

uien - 500gRegionaal product  uien - 500g   It Griene Strân   500   gram   €1,25 

zeezout fijn  zeezout fijn   De Nieuwe Band   1000   gr   €1,15 

Artikel 1 tot en met 12 (van 12 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect