Bioweb
  RECEPTEN » Pompoen - dadel plaatkoek Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Alles voor de BBQ
  Appel cranberry crumble
  Appel krenten chutney
  Appeltaart
  Bloemkool met spek en room
  Bospeen met verse gember
  Champignonsoep
  Geroosterde pompoen
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gevulde zomerpompoen
  Haverscones met room
  Home made patat
  Knolselderij appelsalade
  Maďs-aardappelsoep
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoensoep
  Salade met gegrilde groenten
  Saté met shii-take
  Suikermaďs met basilicumboter
  Toscaanse stoofschotel
  Tosti's a la Carla
  Vega Pizza
  Vijgen appeltaart met noten
Pompoen - dadel plaatkoek

/

/ Recept van Petra, gebruik gemaakt van een rechthoekige bakvorm van 22 x 26 cm. Genoeg voor 24 tot 30 stukken

Ingrediënten:
500 g geraspte pompoen
200 g ontpitte dadels (= ongeveer 300 dadels met pit)
sap en rasp van 2 – 3 perssinaasappels
3 theelepels kaneel
2 theelepels gemberpoeder
360 g volkoren tarwemeel
200 g gemalen amandelen
2 theelepels bakpoeder
4 eieren
150 g suiker
150 g zachte boter
1 theelepel vanillepoeder of 1 zakje vanillesuiker
1 handje gedroogde vruchten (rozijnen, gojibessen, abrikozen in stukjes, cranberry’s, moerbeien…… waar je maar zin in hebt)
Eventueel bakpapier

Bereidingswijze:
De ontpitte dadels in stukjes snijden en met de kaneel, gember en sinaasappelsap en in een pannetje doen. Langzaam aan de kook brengen en op laag vuur laten pruttelen tot het een moes is. Pureren met de staafmixer of prakken met een vork.
Boter, suiker en eieren luchtig kloppen. Sinaasappelrasp erdoor mengen. Meel en amandelmeel mengen met het bakpoeder en de vanille (suiker) en door het botermengsel spatelen. De dadelpuree toevoegen. Als laatste de geraspte pompoen en de gedroogde vruchtjes erdoor mengen. Het wordt een stevig deeg.

Het bakblik bekleden met een vel bakpapier. Dit gaat het beste wanneer je het papier verfrommelt, vochtig maakt en weer uitvouwt. Het is dan heel soepel en gemakkelijk in de hoekjes van de vorm te plooien. Wanneer je geen bakpapier gebruikt moet je de vorm goed invetten.
Het deeg in de vorm doen en met een vochtige spatel gladstrijken.

Oventemperatuur 180 °C, baktijd ± 25 minuten.

Lekker ite!

Petra


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
amandelen  amandelen   De Nieuwe Band   200   gr   €4,45 

bakpapier FSC (19.8mtr)  bakpapier FSC (19.8mtr)   If You Care   1   stuks   €4,99 

bakpoeder  bakpoeder   Lecker's   4   stuks   €0,95 

dadels met pit  dadels met pit   De Nieuwe Band   500   gr   €3,99 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

gemberpoeder  gemberpoeder   Het Blauwe Huis   15   gr   €1,39 

kaneelpoeder  kaneelpoeder   Het Blauwe Huis   30   gr   €1,89 

pompoen oranje (800-1200g)Regionaal product  pompoen oranje (800-1200g)   Bonaventura   1000   gram   €2,20 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €1,99 

rozijnen sultana  rozijnen sultana   De Nieuwe Band   500   gr   €2,99 

Volkoren tarwemeel 1000gRegionaal product  Volkoren tarwemeel 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €2,30 

Artikel 1 tot en met 11 (van 11 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect