Bioweb

  RECEPTEN » Zomerse bonenprut Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelsalade met bietjes
  bananenbrood
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gevulde avocado
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hollands stoofpotje
  Hutspot salade
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Mac & cheese met bloemkool
  Mosterd-kaassoep met toast
  Oosterse Witlof
  Pompoenstoof met kokos
  Rode kool salade harissaballetje
  Sandwich met ui en gerookte kip
  Snacksticks van kaas en rauwkost
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Spruitjes gratin
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Toscaanse stoofschotel
  Veldsla salade met granaatappel
  Wellingtonburger
  Yacón moes
  Yacón taart
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Zomerse bonenprut

/

/ Zomerse bonenprut, een recept van Tineke voor 4 personen

Zomerse bonenprut, dit heerlijke (bijna) eenpansgerecht, verdiend deze naam eigenlijk niet omdat het zóóó lekker is…maar bij ons in huis is het er toch zo ingeslopen….
Ontstaan tijdens het jaarlijkse aardappels rooien; een mooie combinatie van factoren, veel mee-eters, veel boontjes in de kas en een tray onverkoopbare blikjes gehakte tomaten en zie hier het resultaat!

Ingrediënten voor 4 personen

500 gram verse sperziebonen
dubbel pakje spekblokjes
2 uien (rood of geel)
2 teentjes knoflook
blikje gehakte tomaten
(courgette, paprika, aubergine, champignons wat je zelf maar lekker vind en net in huis hebt)

Bereiding

  • Kook de sperziebonen, ca 10 min. (nog net niet gaar)
  • Bak in een hapjespan of wok met wat olie de ui met de knoflook glazig en voeg daarna de spekjes toe en laat dit even lekker bakken.
  • (Voeg eventueel courgette, paprika, aubergine of champignons toe en bak dit even mee
  • Voeg het blikje gehakte tomaten toe, lekker laten pruttelen, het heet niet voor niets bonenprut!
  • De sperziebonen er pas net voor het eten erbij doen, anders garen ze door en dat is niet lekker.

        Lekker met rijst, krieltjes of gewonen gekookte aardappelen. Sla erbij is altijd lekker!

Lekker ite

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,20 

Spekblokjes gerookt  Spekblokjes gerookt   St. Hendrick   200   gr   €4,09 

tomatenstukjes in blik  tomatenstukjes in blik   La Bioidea   400   gr   €1,15
€0,99

Artikel 1 tot en met 3 (van 3 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect