Bioweb
  RECEPTEN » Gevuld speculaas Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Gevuld speculaas

Voor ca. 25 stukken

Ingrediënten

·         500 gram zelfrijzend bakmeel
·         250 g rietsuiker
·         30 g koekkruiden
·         1 tl zout
·         250 g roomboter, plus extra om in te vetten
·         50 gr (amandel)melk
·         1 eigeel, van een groot ei
·         1 klein ei plus een el amandelmelk om te bestrijken
·         hele amandelen voor de garnering

 Amandelspijs

·          300 g gemalen amandelen
·         300 g rietsuiker
·         1 eiwit van een groot ei

Bereidingswijze:

Doe voor het deeg de droge ingrediënten in een grote kom en meng goed. Mix met een mixer met deeghaken of kneed het deeg met je vingers tot er een fijne kruimel ontstaat. Voeg het eigeel en de amandelmelk toe en kneed het tot een bal en wikkel er plastic folie omheen. Laat een uur rusten op een koele plaats. (ik kies hiervoor liever niet voor de koelkast, het deeg wordt erg hard en ik vind het dan lastig om te bewerken)

In de tussentijd kan je het amandelspijs maken. Maal in een blender de amandelen fijn. Doe dit met de rietsuiker en het eiwit in een kom en meng goed en kneed er een bal van. Wikkel de spijs ook in plastic folie, in de koelkast rusten.

Vet een bakplaat van licht in met roomboter en bekleed het met bakpapier. (Hierdoor gaat het bakpapier niet schuiven)

Verwarm de oven voor op 170 °C en haal het deeg en de spijs uit de koelkast.

Verdeel het deeg in gelijke delen. Let op er zijn twee manieren om nu de eerste plak speculaas te maken

Manier 1
Bestrooi het aanrecht met een beetje meel en rol het deeg uit tot een plak van 25x25 cm of ter grote van de bakplaat. De plak moet ongeveer een halve cm dik worden. Het is een hele kunst om het deeg niet te laten plakken aan het aanrechtblad. Dit voorkom je door het aanrechtblad regelmatig licht te bestuiven en/of het los te maken met een deegschraper of spatels.. Tijdens het rollen zullen de randen gaan scheuren. Zorg dat je deze regelmatig weer in vorm drukt. Snijd de kanten evt. bij om precies de afmetingen van de vorm te krijgen. Zorg dat het deeg niet aan het werkvlak kleeft en schuif er dan een stuk bakpapier onder. Hiermee kan je het deeg in de vorm laten glijden zonder dat het scheurt. 

Manier 2:
Leg 1 deel deeg direct op het bakpapier op de pakplaat, en verdeel het deeg zodanig over de bodem dat de gewenste vorm is bereikt. Belangrijk is dat de plak ca 0,5 cm dik wordt.

Bestuif het aanrechtblad weer met wat meel en rol het spijs uit tot een plak van ca 1 cm. Tip het lukte mij niet om deze plak heel te houden. Ik heb het spijs in delen uitgerold en deze plakken als een soort puzzel over de 1e laag verdeeld.

En dan de bovenlaag. Deze doe je als de eerste laag, maar dan wel op manier 1. Gaat het deeg nou heel erg breken doe er dan stiekem nog een eetlepel (zachte) boter bij. Klop een klein ei met een met een eetlepel melk los en bestrijk hiermee de bovenkant van het deeg. Druk er voorzichtig de amandelen in en bestrijk nogmaals met het eimengsel. Schuif de bakplaat in de over en laat het speculaas zo’n 45 minuten bakken. Controleer af en toe en zeker tegen het eind van de tijd of het goed gaat. Klaar is klaar, ik heb hem er na 40 min. uitgehaald.

En na het afkoelen van de speculaas lekker genieten van alle complimenten. De mooiste was van onze dochter, hard werkend aan haar surprise voor school, “Mam, dit is echt vet lekker…” 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
amandeldrink naturel (ongezoet)  amandeldrink naturel (ongezoet)   EcoMil   1   ltr   €3,29 

amandelen  amandelen   De Nieuwe Band   200   gr   €3,79 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

koekkruiden  koekkruiden   Het Blauwe Huis   30   gr   €1,89 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €1,99 

Roomboter ongezouten  Roomboter ongezouten   Zuiver Zuivel   250   gr   €3,49 

zelfrijzend bakmeel  zelfrijzend bakmeel   De Nieuwe Band   500   gr   €1,79 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect