Bioweb
  RECEPTEN » Appel krenten chutney Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Alles voor de BBQ
  Appel cranberry crumble
  Appel krenten chutney
  Appeltaart
  Bloemkool met spek en room
  Bospeen met verse gember
  Champignonsoep
  Geroosterde pompoen
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gevulde zomerpompoen
  Haverscones met room
  Home made patat
  Knolselderij appelsalade
  Maďs-aardappelsoep
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoensoep
  Salade met gegrilde groenten
  Saté met shii-take
  Suikermaďs met basilicumboter
  Toscaanse stoofschotel
  Tosti's a la Carla
  Vega Pizza
  Vijgen appeltaart met noten
Appel krenten chutney

Appel- krentenchutney

Bereidingstijd 30 minuten+ afkoelen

Inmaken was hopeloos ouderwets, tot het in het kader van 'back to basics' weer in de mode kwam. Je vangt het seizoen in een potje, voor later. Chutney kun je bijna van elk soort fruit maken. Deze variant, een soort kruidige appelcompote, smaakt geweldig bij gebraden gevogelte en vlees, maar ook bij geroosterde pompoen of een stukje oude kaas.

Ingrediënten

250 gram geschilde elstar appels in blokjes
1 kleine rode paprika in kleine blokjes
20 gram verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
1 kleine ui, fijngesnipperd
75 ml appelazijn
75 gram rietsuiker
50 gram krenten
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1/4 theelepel gemalen piment

Extra nodig
Grote afsluitbare potten

Bereidingswijze
1. Spoel de potten om met sodawater en daarna met heet water. (Of gebruik een pot die net warm uit de afwasmachine komt).
2. Doe alle ingrediëntenin een pan en roer er 1 eetlepel zout door. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur dan laag en kook de chutney ca. 20 minuten tot de appel tot moes begint te koken. Roer regelmatig.
3. Laat de chutney afkoelen, proef, en voeg zonodig extra zout en peper toe. Eet de chutney direct, of schep de massa in de pot. Sluit af met een deksel en bewaar de chutney in de koelkast.

Tip

Maak een grotere hoeveelheid van dit recept, dan heb je gelijk wat potten om cadeau te doen.

Bijgerecht

2-3 potten/


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
appelazijn  appelazijn   Côteaux Nantais   500   ml   €2,85 

Gember  Gember   Udea   100   gram   €0,79
€0,59

krenten  krenten   De Nieuwe Band   250   gr   €2,89 

kruidnagel, gemalen  kruidnagel, gemalen   Het Blauwe Huis   15   gr   €1,89 

Piment gemalen  Piment gemalen   Het Blauwe Huis   10   gr   €1,28 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €1,99 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect