Bioweb

  RECEPTEN » Oliebollen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  bananenbrood
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  Chocomuffins
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hete bliksem
  Hollands stoofpotje
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Mac & cheese met bloemkool
  Mueslirepen
  Oosterse Witlof
  Rode biet-chocoladecake
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Snacksticks van kaas en rauwkost
  Spruitjes gratin
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Toscaanse stoofschotel
  Veldsla salade met granaatappel
  Yacón moes
  Yacón taart
  Stoofschotel met pompoen
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Oliebollen

Oliebollen 

Oliebollen, ze horen er bij zo aan het eind van het jaar! Zelf bakken is een mooie traditie die wij nog steeds voortzetten.Dit is nog een recept van mijn oma, weer gekregen van mijn moeder! Een simpel recept, maar het zijn gewoon de allerlekkerste oliebollen! Wil je dit recept goed laten slagen, zal je verse gist bij de plaatselijke bakker moeten halen. Dit kunnen wij helaas niet aanbieden. Je zou de verse gist kunnen vervangen door gedroogde gist. Gebruik dan de volgende verhouding om de juiste hoeveelheid om te rekenen: 3 delen bakkersgist voor 1 deel gedroogde (instant) gist. Ofwel: voor 100 gram verse gist gebruik je 33 gram gedroogde. Oliebollenbeslag maken en bakken komt ook een beetje op je gevoel aan! Wil je nog wat tips kijk eens op de site van kokswereld

Vind je dit allemaal te veel werk, neem dan een pak oliebollenmix ! Ook heel lekker!

Ingrediënten voor ca. 40 oliebollen

1000 gram tarwebloem
2 flinke theelepels zout
1 liter lauwe melk
500 gram rozijnen
100 gram verse gist of 33 gram gedroogde gist
Zonnebloem olie of kokosolie

Bereidingswijze

Meng in een grote bak (afwasteiltje) de gist aan met een gedeelte van de lauwe melk totdat alle gist is opgelost.

Voeg er de rest van de lauwe melk bij, strooi er de bloem en het zout bij in en klop met een slagbeweging  met een stevige houten lepel alles samen tot een volkomen glad beslag.

Meng er de gewassen en goed uitgelekte rozijnen door.

Laat dan het beslag afgedekt op een lauw plekje minimaal een uur rijzen.

In de tussentijd kan je vast de pan met olie klaar maken.
Je kunt de oliebollen bakken in een frituurpan of grote braadpan. Zorg dat de pan voor dik 2/3 gevuld is met olie. Verwarm de olie tot 175 graden, en bak de oliebollen, nadat de rijstijd is verstreken, aan beide kanten goudbruin en krokant! En de allereerste is natuurlijk voor jou!

Maak een mooie stapel van de oliebollen en bestrooi ze nog even met poedersuiker!

Fijne jaarwisseling!

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
boerderijmelk (rauwe melk)Deze fles graag RETOUR naar BiowebRegionaal product  boerderijmelk (rauwe melk)   Louwsmar   1   ltr   €1,10 

Instantgist  Instantgist   Bruggeman   55   gr   €2,79 

kokosolie extra virgin  kokosolie extra virgin   De Nieuwe Band   1500   ml   €20,49 

rozijnen sultana  rozijnen sultana   De Nieuwe Band   1000   gr   €6,15 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €3,10 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect