Rucola met geitenkaas en speksalade
Een recept van Yolanda van der Jagt, iets aangepast omdat dat er geen Bûche larde (kant en klare plakken geitenkaas omwikkeld met ontbijtspek) verkrijgbaar is.
Voor-/bijgerecht, 4 personen
Ingrediënten:
1 bosje bosui, fijngesneden
2 eetlepels rode wijnazijn
5 eetlepels olijfolie extra vierge
500g trostomaat, in kleine blokjes
200g rucola, gewassen
1 rijpe avocado
125g verse geitenkaas
90g ontbijtspek
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Roer de bosui en azijn door elkaar en laat het 5 minuten staan. Schenk de olie erop en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de tomaat er door.
- Omwikkel de plakken geitenkaas met het ontbijtspek. Leg de geitenkaas naast elkaar op een bakplaat of in een ovenschaaltje en verwarm ze 10 minuten in de oven.
- Schep de rucola en avocado met de dressing voorzichtig door elkaar en verdeel het over diepe 4 borden, leg de geitenkaas erop.
Tip: Lekker met geroosterde pompoenpitten
Over onze chef-kok Yolanda van der Jagt
Je blijft er van proeven! De recepten van onze keuken pro Yolanda van der Jagt zijn easy, culinair en verassend. Als chef-kok heeft ze al menig restaurantkeuken van binnen gezien, tegenwoordig deelt ze haar kennis met alle thuiskoks. In haar recepten laat Yolanda zien hoe je smakelijke en originele recepten kunt maken met producten van eigen bodem. Naast Bioweb komt u haar eigentijdse gerechten ook tegen in bijvoorbeeld foodmagazine Foodmagazine Delicious., Elle eten of in haar kookboeken zoals Hollandse Kramen en Lekker Hollands. www.yolandavanderjagt.nl
|