Bioweb

  RECEPTEN » Griesmeelpudding met aardbeien Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Griesmeelpudding met aardbeien

Griesmeelpudding met gemarineerde aardbeien 
Door: Yolanda van der Jagt

Nagerecht voor 8 personen 

 

Er zijn nu volop aardbeien. Als kok wil je er elke dag wel een lekker recept mee bedenken. Aardbeien hoor je echt in het seizoen te eten. Spaanse zijn er al veel eerder, maar de kwaliteit en smaak valt vaak ontzettend tegen! 
Aardbeien eten als toetje is natuurlijk bekend. Een beetje vergeten is misschien wel de griesmeel, maar het is helemaal niet uit de tijd! Het is juist helemaal terug en terecht vind ik. Ik vind het wel ouderwets genieten en je kunt het dessert goed voorbereiden.  

 

Ingrediënten   

·         1 liter volle melk 

·         200 gram fijne witte rietsuiker

·         1 zakje vanillesuiker

·         150 gram gemalen amandelen

·         2 citroenen, schoongeboend

·         80 gram griesmeel

·         4 eierdooiers

·         100 ml slagroom

·         1 kg aardbeien

·         4 eetlepels fijne witte rietsuiker

·         6 theelepels fijngesneden verse munt      

         

Voorbereiden

1.    Breng in een grote steelpan de melk met de suiker en de amandelen aan de kook. Rasp de schil van de citroen, pers de vrucht uit en roer sap en rasp door de melk. 

2.    Voeg het griesmeel toe en kook de ‘pap’ al roerend nog 10 minuten op matig hoog vuur door. Vul intussen en grote bak of de gootsteen met ijswater. 

3.    Roer van het vuur af de dooiers en de slagroom snel door het warme griesmeel. Zet de pan in het ijswater en laat afkoelen – regelmatig omroeren – tot de griesmeelmassa eruit ziet als dikke vanillevla. 

4.    Spoel de puddingvormen om met koud water en schenk de griesmeelpudding erin. Plaats de vormen in de koelkast en laat de pudding in ongeveer 3 uur opstijven.

Bereiden

5.    Wrijf de muntblaadjes met de suiker in de vijzel fijn tot een groene puree.  

6.    Was de aardbeien, verwijder dan pas de kroontjes en snijd ze in plakjes. Schep de muntsuiker voorzichtig door de aardbeien. Haal de pudding uit de koelkast. Zet de vorm omgekeerd op een plat bord. Maak met je vingers de pudding los van de zijkant zodat er lucht onder komt en verwijder de vorm. Schep de aardbeien erover en serveer direct.  

Tip:

Dek de vormen tussentijds, zodra de massa koel is, alsnog af met plasticfolie. Dat voorkomt dat de pudding smaken opneemt van sterk ruikende dingen, die ook in de koelkast liggen. 

 

 

LEKKER ITE!

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Aardbeien NL eet ons snel op!  Aardbeien NL eet ons snel op!   Udea   200   gram   €3,39 

Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,63 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

GriesmeelRegionaal product  Griesmeel   Mole 't Lam   500   gram   €1,25 

Munt op pot  Munt op pot   Herbio   1   stuks   €1,49 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,35 

vanillesuiker bourbon  vanillesuiker bourbon   Lecker's   2   stuks   €2,99 

Volle melk  Volle melk   Weerribben Zuivel   1   ltr   €1,35 

witte amandelen  witte amandelen   De Nieuwe Band   200   gr   €4,59 

Artikel 1 tot en met 10 (van 10 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect