Bioweb

  RECEPTEN » Tuinbonensalade met verse kruide Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappelsalade met bietjes
  Burger pulled jackfruit
  Ceasar Salade
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Geroosterde pompoen
  Gevulde zomerpompoen
  Glutenvrije brownie
  Glutenvrije chorizo pizza
  Hangop met walnoten e
  Havermout pancakes
  Italiaanse spinazietaart
  Kip-broccolisoep met gevuld broo
  Knoflooksoep
  Lange vingers, glutenvrij
  Ovenkip met citroen en koriander
  Pannenkoekje van rode biet
  Pasta pesto rucola
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoen-pindakaas met kokos
  Pompoenhummus
  Pompoenjam
  Pompoensoep
  Pompoenstoof met kokos
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade met gele bietjes
  Spaghetti muffin (glutenvrij)
  Suikermaďs met basilicumboter
  Tagliatelle met bief, tomaatjes
  Zoet zure chioggia
  Zomerse bietensalade
  Rode bietensoep
  Bosvruchtencake glutenvrij
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Tuinbonensalade met verse kruide

Tuinbonensalade met verse kruiden

Bijgerecht 6-8 personen

Bereidingstijd zo’n 30 minuten

 

Een heerlijke frisse zomerse salade. Door het dubbeldoppen van de tuinbonen krijgen de tuinboontjes een frisse smaak. Het is namelijk het lichtgroene vliesje wat een wat een lichtbittere smaak afgeeft, in deze salade zijn ze daarom verwijderd. Deze tuinboon salade met verse kruiden is bijvoorbeeld lekker bij de barbecue.  

 

Ingrediënten

 

·         Spekblokjes

·         1 kg tuinbonen

·         100 gr rucola

·         1 citroen

·         4 el olijfolie

·         2 el vloeibare honing

·         Handje munt

·         Handje basilicum

·         Handje koriander

 

Bereidingswijze

 

1.       Bak de spekblokjes in hun eigen vet in een koekenpan lekker knapperig. Neem de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

2.       Dop ondertussen de tuinbonen.

3.       Kook de tuinbonen 2 minuten in een pan kokend water (met een snufje zout). Spoel na de twee minuten de tuinbonen direct af onder een koude kraan om zo het garingproces  te stoppen.

4.       Verwijder de lichtgroene vliesjes van de tuinbonen. Dit kun je doen door met je nagel het bovenste puntje van het licht groene vliesje open te maken en vervolgens het boontje er zachtjes uit te drukken.

5.       Voor de dressing rasp je de zest van de citroen en pers je het sap uit. Klop de rasp met het sap, de honing en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

6.       Scheur de blaadjes van de munt, basilicum en koriander in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes en de rucola. Tot slot besprenkel je de salade met de dressing.

 

LEKKER ITE!

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Basilicum op pot  Basilicum op pot   Herbio   1   stuks   €1,49 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,65 

Koriander op pot  Koriander op pot   Herbio   1   stuks   €1,59 

Munt op pot  Munt op pot   Herbio   1   stuks   €1,49 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

Rucola  Rucola   Puur NL   75   gr   €2,29 

Spekblokjes gerookt  Spekblokjes gerookt   St. Hendrick   200   gr   €4,09 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect