Bioweb

  RECEPTEN » Spitskoolsalade met nectarine Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardpeer/dragonsoep
  Adukibonencake
  Cranberry speltmuffin
  Cranberry Up Side Down Cake
  Geroosterde hutspot
  Gevuld speculaas
  Griekse zwartebonen burger
  Harissasoep
  Haver cranberry crumble
  Herfst stoofpotje
  Hollandse zuurkoolpizza
  Kerriekokos spruitjes
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Linzenstoof met spruitjes
  Najaarsstoof met romige truffela
  Omelet met doperwtensala
  Oosterse Witlof
  Pannenkoekjes met gele bieten
  Pasta bolognese van tempeh
  Pepernoten
  Pepernoten brownie glutenvrij
  Pompoen uit de oven
  Pompoensoep
  Popcorn
  Posteleinsalade met hazelnoten
  Shoarma van knolselderij
  Sinterklaastaart
  Spaghetti met postelein pesto
  Spruitjes met zoete appel
  Super groene spaghetti
  Toast met paddenstoelen
  Venkelgratin
  Wortelsoep met gember en kokos
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Sinterklaas
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Spitskoolsalade met nectarine

 Spitskoolsalade met nectarine (of perziken) 

Bijgerecht voor 4 personen

Door: Yolanda van der Jagt. 

 

In de zomer vind ik het heerlijk om een variatie op mijn spitskool-appelsalade te maken. Afgelopen week had ik een grote zak lekkere nectarines besteld bij Bioweb Fryslân. Degene die nog een beetje hard zijn lenen zich erg goed om in de salade te verwerken in plaats van appels. Je kunt in plaats van nectarines ook perziken gebruiken. 

 

 

Ingrediënten:

 

·         1 (kleine) spitskool, buitenste bladeren verwijderd

·         1½ eetlepel witte wijnazijn

·         2 eetlepels olijfolie extra vierge

·         1 eetlepel mayonaise

·         3 eetlepels boerenyoghurt

·         2-3 nectarines of perziken

·         5 eetlepels basilicumblaadjes, gescheurd 

 

 

Bereidingswijze: 

 

1) Snijd de spitskool in vieren, verwijder de harde kern en snijd de kool in dunne reepjes. Roer in een grote kom de azijn, olie, mayonaise en yoghurt door elkaar. Voeg zout en vers gemalen peper toe. Schep de kool en dressing goed door elkaar. 

2) Halveer de nectarine, verwijder de pit, en snijd het in dunne plakjes. Schep de nectarine voorzichtig door de salade. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi ze erover heen. Schep de salade in een mooie schaal en serveer direct.  

 

Tip: Door de koolsalade een dag ervoor te maken kunnen smaken goed door trekken en word de kool zachter van structuur. Deze salade is het beter om het op het dag zelf te eten. De nectarine is heeft dan nog een frisse smaak die onderscheidend is van koolsalade. En ook de vers gescheurde basilicum blaadjes hebben dan nog hun verfijnde aroma. Wil je wel de salade de dag ervoor maken schep dan op het laatste moment de nectarine en basilicum erdoor.

 

LEKKER ITE!

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Bulgaarse yoghurt  Bulgaarse yoghurt   Weerribben Zuivel   500   ml   €1,55 

mayonaise klein  mayonaise klein   Machandel   237   gr   €2,99 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

SpitskoolRegionaal product  Spitskool   Bonaventura   1   stuks   €2,75 

wijnazijn wit  wijnazijn wit   Epikouros   500   ml   €3,85 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect