Bioweb
  RECEPTEN » Wortel-Maanzaadcake Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Wortel-Maanzaadcake

Wortel-maanzaad cake
door Yolanda van der Jagt


/

voor bij de thee, 4 personen

Groente in zoete gerechten gebruiken gaat heel erg goed. Wortel is namelijk al zoet van zichzelf en juist boswortels zijn nog verfijnder en zoeter van smaak.

Voorbereiden: 20 minuten
Oventijd: 55 minuten 

Ingredienten

  • 250 gram zachte roomboter
  • 225 gram suiker
  • 5 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels maanzaad
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 300 gram bospeen, geschild
  • 1½ eetlepel sesamzaadjes 

Extra nodig: mixer, cakevorm, bakpapier, blokrasp

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 minuten tot een luchtige massa. Voeg dan een voor een de eieren toe; elk ei moet volledig zijn opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Het kan lijken alsof het beslag schift, maar dat verdwijnt bij stap 2.
  2. Meng de bloem met bakpoeder, een snufje zout, maanzaad en gemberpoeder. Spatel het mengsel beetje voor beetje door het beslag.
  3. Rasp de wortel en de sinaasappel (alleen het oranje deel van de schil) op de grove kant van de blokrasp. Spatel de rasp door het beslag.
  4. Beboter de cakevorm en bestrooi de zijkanten met een beetje suiker. Gooi de overtollige suiker eruit. Schep het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Strooi de sesamzaadjes erover en eventueel extra maanzaad.
  5. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 55 minuten goudbruin en gaar. Een in het midden van de cake gestoken satéstokje moet er dan schoon uitkomen.

TIP: Wanneer iemand een glutenintolerantie heeft kun je deze cake ook met rijstbloem maken.

  

Lekker Ite!

 

Meer informatie en leuke recepten van Yolanda vind je op
www.YolandavanderJagt.nl

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
bakpoeder  bakpoeder   Lecker's   4   stuks   €0,95 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

gemberpoeder  gemberpoeder   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

Handsinaasappel - Navelina  Handsinaasappel - Navelina   Udea   1000   gram   €2,69 

Roomboter ongezouten  Roomboter ongezouten   Zuiver Zuivel   250   gr   €3,49 

sesamzaad  sesamzaad   De Nieuwe Band   250   gr   €1,69 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €2,95 

Wortelen - nantes - lekker zoetRegionaal product  Wortelen - nantes - lekker zoet   It Griene Strân   1000   gram   €1,49 

Artikel 1 tot en met 8 (van 8 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect