Bioweb
  RECEPTEN » Wortel-Maanzaadcake Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelbrood
  Aardappelkoekjes
  Geroosterde hutspot
  Herfstsalade met aardperen
  Hollands stoofpotje
  Hutspot Vlees of Vega
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Maďs-aardappelsoep
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoen-pindakaas met kokos
  Pompoenhummus
  Pompoenjam
  Pompoensoep
  Risotto met spinazie
  Romige knolselderijsoep
  Tiramisu
  Toscaanse Wintertaart
  Vega Pizza
  Worteltjestaart
  Zalmfilet met pesto tagliatelle
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Appelmoes
  Perentaart
Wortel-Maanzaadcake

Wortel-maanzaad cake
door Yolanda van der Jagt


/

voor bij de thee, 4 personen

Groente in zoete gerechten gebruiken gaat heel erg goed. Wortel is namelijk al zoet van zichzelf en juist boswortels zijn nog verfijnder en zoeter van smaak.

Voorbereiden: 20 minuten
Oventijd: 55 minuten 

Ingredienten

  • 250 gram zachte roomboter
  • 225 gram suiker
  • 5 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels maanzaad
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 300 gram bospeen, geschild
  • 1½ eetlepel sesamzaadjes 

Extra nodig: mixer, cakevorm, bakpapier, blokrasp

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 minuten tot een luchtige massa. Voeg dan een voor een de eieren toe; elk ei moet volledig zijn opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. Het kan lijken alsof het beslag schift, maar dat verdwijnt bij stap 2.
  2. Meng de bloem met bakpoeder, een snufje zout, maanzaad en gemberpoeder. Spatel het mengsel beetje voor beetje door het beslag.
  3. Rasp de wortel en de sinaasappel (alleen het oranje deel van de schil) op de grove kant van de blokrasp. Spatel de rasp door het beslag.
  4. Beboter de cakevorm en bestrooi de zijkanten met een beetje suiker. Gooi de overtollige suiker eruit. Schep het beslag erin en strijk de bovenkant glad. Strooi de sesamzaadjes erover en eventueel extra maanzaad.
  5. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 55 minuten goudbruin en gaar. Een in het midden van de cake gestoken satéstokje moet er dan schoon uitkomen.

TIP: Wanneer iemand een glutenintolerantie heeft kun je deze cake ook met rijstbloem maken.

  

Lekker Ite!

 

Meer informatie en leuke recepten van Yolanda vind je op
www.YolandavanderJagt.nl

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
bakpoeder  bakpoeder   Lecker's   4   stuks   €0,95 

gemberpoeder  gemberpoeder   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

Roomboter ongezouten  Roomboter ongezouten   Zuiver Zuivel   250   gr   €3,49 

sesamzaad  sesamzaad   De Nieuwe Band   250   gr   €1,69 

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €2,95 

Wortelen - nantes - lekker zoetRegionaal product  Wortelen - nantes - lekker zoet   It Griene Strân   1000   gram   €1,49 

Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect