Bioweb

  RECEPTEN » Prei met spek en tomatensaus Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Griesmeelpudding met aardbeien
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Kwarktaart met zomervruchten
  Mac & cheese met bloemkool
  meloen, venkel salade met zachte
  Pasta met artisjok
  Pompoenstoof met kokos
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucola mayonaise
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle broccoli schotel
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Spitskoolsalade met nectarine
  Street Food baguette met tofu
  Vaderdag ontbijt
  Vanille kwark met aardbeien
  Waterkerssoep van De Klispoel
  Zomerse cous-cous salade
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Prei met spek en tomatensaus

 Prei met spek en tomatensaus

door Yolanda van der Jagt.
Bijgerecht, 4 personen

 

De prei wordt hier met spek omwikkeld en in tomatensaus gestoofd.
Een stevig bijgerecht dus, dat vooral bij gegrild vlees en stevige vissoorten,
zoals zeeduivel of zeewolf goed tot zijn recht komt.

 

Ingrediënten

·         2 eetlepels olijfolie

·         2 teentjes knoflook, fijngehakt

·         1 eetlepel verse tijm

·         1 blik tomatenblokjes (400 gram)

·         zout en versgemalen peper

·         2 dunne preien

·         100 gram ontbijtspek

·         extra nodig: kleine ovenschaal

 

Bereiden

1.    Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit in een pan met dikke bodem

de olie en fruit de knoflook met de tijm. Meng er de tomatenblokjes door en

voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ongeveer 8 minuten op

een laag vuur koken tot hij dikker is; roer de saus regelmatig door.

2.    Snijd de stengels prei in twee stukken, zodat je in totaal vier stukken hebt.

Was de groente in ruim water tot al het zand eruit is.

Kook in een pan met ruim water en wat zout de stukken prei in ongeveer

10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.

3.    Schenk de tomatensaus in een kleine ovenschaal. Wikkel om elk stuk

prei een plakje spek en leg ze naast elkaar in de tomatensaus. Zet het

gerecht 20-25 minuten in het midden van de oven. Schep de prei op een

bord en verdeel er wat van de tomatensaus over.

Wijntip:
Kies een stevige witte of een lichte, gekoelde rode wijn, aangezien prei en
spek tegenwicht nodig hebben. Een rode wijn uit de Loirestreek past ook goed.

 

LEKKER ITE!

 

Meer recepten en informatie van Yolanda zijn te vinden op:

www.YolandavanderJagt.nl

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

Ontbijtspek  Ontbijtspek   St. Hendrick   90   gr   €2,29 

Tijm  Tijm   Proef   15   gr   €1,79 

tomatenstukjes in blik  tomatenstukjes in blik   La Bioidea   400   gr   €1,15 

Artikel 1 tot en met 4 (van 4 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect