Bioweb

  RECEPTEN » Bosbieten risotto Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Bosbieten risotto

Bosbieten risotto

Recept van Marieke, voor zo’n 3 á 4 personen

/Bereidingstijd: zo'n 30 á 45  minuten

De eerste bosbietjes hebben prachtig loof maar de bietjes zelf zijn meestal nog niet heel erg groot. Zonde om alleen de bietjes te eten. Met dit recept gebruik je de bietjes én de loof!

Vega variant: Vervang de kippenbouillon door een paddenstoelen bouillon, eenvoudig te maken met de gedroogde paddenstoelen van Cook (eekhoorntjesbrood en shiitake).

Ingrediënten

  • 250g kipstukjes bami/nasi
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • 1st Bosbiet
  • 2st Ui
  • 250g Kastanje champignons
  • 250g Risotto arborio
  • parmigiano reggiano

Bereidingswijze:

1.      Snij het loof net boven de bietjes af. Kook de bieten vervolgens in zo’n 20 minuten in ruim water gaar.

2.      Vul een pan met water en de kipstukjes en breng aan de kook, voeg zodra het kookt de bouillonblokjes toe.

3.      Snij de ui, champignons, en bietenloof in stukken en fruit aan in een koekenpan met olie.

4.      Voeg de risotto toe en bak mee totdat het glazig wordt. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon met stukjes kip toe. Blijf goed roeren.

5.      Heeft de risotto de bouillon opgenomen voeg dan extra bouillon toe. Herhaal dit totdat de risotto verzadigd is en lekker gaar. (niet vergeten ook te blijven roeren).

6.      Ontvel de gekookte bietjes, snij in blokjes en voeg toe aan de risotto.

7.      Rasp naar smaak de parmigiano reggiano over de risotto

Tip: ook lekker met een handje geroosterde pompoenpitten erdoor

Lekker Ite!

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Kippenbouillonblokjes  Kippenbouillonblokjes   Natur Compagnie   88   gr   €2,25 

kipstukjes bami/nasidit is een Diepvries product  kipstukjes bami/nasi   Polderhoen   250   gram   €3,99 

Tijdelijk niet beschikbaar
Parmigiano reggiano  Parmigiano reggiano   Castelli   160   gr   €6,05 

risotto arborio wit  risotto arborio wit   De Nieuwe Band   500   gr   €3,09 

uien (klein)Op is Op  uien (klein)   Udea   500   gram   €1,25 

Tijdelijk niet beschikbaar
Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect