Bioweb
  RECEPTEN » Home made patat Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Home made patat

De lekkerste patat maak je natuurlijk zelf! Een grote klus zou je denken… wel als je alle aardappelen met de hand in frieten moet snijden, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt… Omdat wij steeds vaker home made patat maken hebben wij inmiddels hiervoor een patatsnijder aangeschaft, verkrijgbaar bij Blokker, dat maakt het wel een stukje makkelijker.

Ingrediënten voor 5 personen
2,5 kilo Laura aardappelen, gewassen met schil
frituurolie
keukenpapier
zout naar smaak

Bereidingswijze
Snij de aardappelen of met een mes of met een patatsnijder in patatreepjes.
Was de patatreepjes in koud water en droog ze daarna heel goed af!

Voorbakken
Verwarm in tussen de frituurpan tot 140 graden. Bak de patat de eerste keer 5 minuten.
Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Afbakken
Als je alle patat hebt voorgebakken verhoog je de temperatuur naar 180/190 graden en bak je de patat in zo’n 3-4 minuten goudbruin en knapperig!

Voeg naar smaak wat zout toe! Lekker met appelmoes, mayonaise, ketchup, curry enz..!

Lekker ite!

P.s patat wat alleen voorgebakken is kan je prima invriezen voor een volgende keer!

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
2,5 kg LauraRegionaal product  2,5 kg Laura   It Griene Strân   2,50   kg   €5,28 

Frituurolie met 10% olijfolie  Frituurolie met 10% olijfolie   Ekoland   2   ltr   €9,95 

premium keukenrollen (2 laags)  premium keukenrollen (2 laags)   Satino   2   stuks   €1,59 

Artikel 1 tot en met 3 (van 3 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect