Bioweb

  RECEPTEN » Yacón taart Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  bananenbrood
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  Chocomuffins
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hete bliksem
  Hollands stoofpotje
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Mac & cheese met bloemkool
  Mueslirepen
  Oosterse Witlof
  Rode biet-chocoladecake
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Snacksticks van kaas en rauwkost
  Spruitjes gratin
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Toscaanse stoofschotel
  Veldsla salade met granaatappel
  Yacón moes
  Yacón taart
  Stoofschotel met pompoen
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Yacón taart

 Recept van: Miranka

Bereidingstijd: Zo’n anderhalf uur (inclusief rust en oventijd!)

Yacon wat kun je er eigenlijk mee…? Wat kun je er niet mee! Siroop, salade, zoete en hartige gerechten… ook deze taart met speltbloem!

 Ingrediënten bodem:

·         325 gr speltbloem
·         200 gr boter op kamertemperatuur
·         100 gr kokosbloesem suiker
·         1 ei
·         mespuntje zout

Ingrediënten vulling:

·        500 gr yacon
·        100 gr rozijnen
·         Rasp en sap van 1 citroen
·         2 eetl kokosbloesem suiker
·         2 theel kaneel
·         2 eetl arrowroot
·         mespuntje zout

Bereidingswijze:

 1.       Yacon in blokjes snijden en 20 minuten koken, daarna af laten koelen.
 2.       Rozijnen in de week zetten (extra lekker met rum).
 3.       Oven voorverwarmen op 180 C.
 4.       Meng de droge bestanddelen met de in blokjes gesneden boter en het ei tot een mooi soepel deeg.Voeg eventueel nog wat water toe. Laat het mengsel 10 minuten rusten op een koele plek.
 5.       Meng de yacon met de overige ingrediënten.
 6.       Vet een springvorm van ongeveer 24 cm in.Vul deze met het deeg voor de bodem en zorg voor  een opstaand randje van ongeveer 2 cm.Verdeel hierover de vulling.
 7.       Bak de taart in ongeveer 50 min gaar.

 

Over onze recepten maakster Miranka:

Miranka weet hoe je eten lekker kan laten smaken. Juist bij de uitdagingen van diëten komt Miranka met verassende recepten. Na haar opleidingen in consumptieve technieken en diëtiek heeft ze 14 jaar full time voor haar kinderen gezorgd. Sinds een aantal jaar werkt Miranka voor Bioweb. In 2015 heeft ze haar opleiding tot natuurvoedingsadviseur en orthomoleculair suppletie afgerond. Genoeg achtergrond voor recepten zonder gluten en rietsuiker maar boordevol creativiteit en smaak. www.natuurvoedingmiranka.nl


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
arrowroot  arrowroot   De Nieuwe Band   200   gr   €2,25 

Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,79 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,89 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Bioboer Pieter   6   Stuks   €2,20 

kaneel poeder  kaneel poeder   Het Blauwe Huis   30   gr   €1,95 

kokosbloesemsuiker  kokosbloesemsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €4,95 

rozijnen sultana  rozijnen sultana   De Nieuwe Band   500   gr   €3,45 

Speltbloem 1000gRegionaal product  Speltbloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €5,65 

yacon  yacon   Udea   500   gr   €2,99 

Artikel 1 tot en met 9 (van 9 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect