Bioweb
  RECEPTEN » Kleintje pompoen Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Oud & Nieuw
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Basisrecept Bladerdeeg
  Biefstuk met bataat & kool
  Boerenkaasplank
  Borrelhapjes
  Champignonburger
  Champignonsoep
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Courgettecake
  Cranberry compote
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gember thee
  Gembermisu
  Gestoofde prei met anijszaadjes
  Gouden melk
  Gourmetten
  Haver cranberry crumble
  Kaasfondue
  Knolselderij appelsalade
  Kurkuma-gemberthee
  Mascarpone ijs met cranberry's
  Oliebollen
  Paneerpastei
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Romige knolselderijsoep
  Salade met gegrilde groenten
  Spruitjes met zoete appel
  Sterbroodjes
Kleintje pompoen

 Yolanda's kleintje pompoen met wortelpeterselie-quinoa

Hoofdgerecht voor 4 personen

Recept: Yolanda van der Jagt

Quinoa is mijn nieuwe favoriet.Het heeft meer smaak als rijst. De bereidingswijze is net zo eenvoudig. Het is supergezond en mijn kinderen vinden het heerlijk! Vandaag een pompoengevuld met peterseliewortelquinoa.
Je kunt het natuurlijk ook zo eten bij gegrild vlees of vis.

Ingrediënten

·  2 el olijfolie (uit het keukenkastje)
·  1 ui, fijngesnipperd
·  300 g wortelpeterselie, geschild
·  1 eetlepel garam masala
·  ½ eetlepel kerriepoeder
·  250 g quinoa
·  750 ml groentebouillon (tablet)
·   4 kleine pompoenen
·   5 eetlepels peterselie, fijn gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 gr. C.
Verhit de olie in een pan, fruit de ui 5 minuten aan zonder te kleuren.
Snijd de peterseliewortel in kleine blokjes en fruit ze 5 minuten mee.
Voeg garam masala en kerriepoeder toe, roer de quinoa er door.
Voeg zout naar smaak toe. Voeg 500 ml bouillon toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur laag en kook de quinoa in 15 minuten gaar. Was de pompoen, snijd 3 cm van de bovenkant en schep met een lepel de pitten eruit.
Vul de pompoenen met de peterseliewortelquinoa, leg de deksels erop en zet ze naast elkaar in een vuurvaste ovenschaal. Schenk de resterende bouillon naast de pompoenen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats de schaal in het midden van de oven. Stoom de pompoenen in 1 uur gaar. Bestrooi de pompoentjes met peterselie.

LEKKER ITE!

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
garam massala  garam massala   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,89 

groentebouillonblokjes met kruiden  groentebouillonblokjes met kruiden   Rapunzel   8   stuks   €1,59 

kerrie  kerrie   Het Blauwe Huis   25   gr   €1,89 

quinoa  quinoa   De Nieuwe Band   500   gr   €2,99 

Wortelpeterselie  Wortelpeterselie   Udea   500   gram   €1,99 

Artikel 1 tot en met 5 (van 5 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect