Bioweb
  RECEPTEN » Romige knolselderijsoep Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
Aanraders
Sinterklaas
Friese Streekbox
Kadoverpakkingen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
RECEPTEN
  Appeltaart
  Chocomuffins
  Friese Kruidkoek met een twist
  Fryske Fritatta
  Geroosterde pompoen
  Gevuld speculaas
  Gouden melk
  Haver cranberry crumble
  Herfstsalade met aardperen
  Hollands stoofpotje
  Koolraap-zuurkoolschotel
  Oosterse Witlof
  Pompoen - dadel plaatkoek
  Pompoen pannenkoekjes
  Pompoenhummus
  Romige knolselderijsoep
  Spruitjes met zoete appel
  Stoofperen
  Toscaanse Wintertaart
  Wentelteefjes van suikerbrood
  Worteltjestaart
  Stoofschotel met pompoen
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Bosvruchtencake glutenvrij
  Spaanse stoofpot met linzen
  Mueslirepen
  Pannenkoeken van Mole t Lam
Romige knolselderijsoep

Romige knolselderijsoep met flinters oude kaas en saliechips

Een recept van Nynke Westerhuis

Ingrediënten:

1 ui,  gesnipperd 
Olijfolie of boter (uit het keukenkastje)
500 gram knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
1 teen knoflook
Ca 75 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
200 gram crème fraîche
25 gram roomboter
Peper en zout uit de molen (uit het keukenkastje)
100 gram oude kaas, geraspt
6-20 salieblaadjes.

Bereidingswijze

Fruit de ui in een beetje boter of olie in een grote soeppan.

Voeg de knolselderij en knoflook toe en fruit even mee. Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat ca 25 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep dan helemaal glad. Roer de crème fraîche en de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak hoopjes van 1 eetlepel kaas, leg ze ruim uitelkaar, en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze gesmolten zijn en krokant. Laat afkoelen.

Bak de salieblaadjes krokant in een koeken pan in een beetje olie of boter.  Let op dat ze niet verkleuren. Laat uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden.

Verdeel de soep over kommen, glazen of borden. Breek de kaaskoekjes in flinters en verdeel ze erover. Leg daar weer 2 salieblaadjes op. 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
2 Huiswijn WitDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  2 Huiswijn Wit   Natuvin   1   ltr   €6,09 

Boeren crème fraîche  Boeren crème fraîche   Weerribben Zuivel   125   ml   €1,45 

Geraspte oude kaas  Geraspte oude kaas   Proef   150   gr   €4,09 

groentebouillonblokjes met kruiden  groentebouillonblokjes met kruiden   Rapunzel   8   stuks   €1,65
€1,35

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

knolselderij met loofRegionaal product  knolselderij met loof   Bonaventura   1   stuk   €2,25 

Roomboter ongezouten  Roomboter ongezouten   Zuiver Zuivel   250   gr   €3,55 

Salie op pot  Salie op pot   Herbio   1   stuks   €1,65 

uien - 500gRegionaal product  uien - 500g   It Griene Strân   500   gram   €1,25 

Artikel 1 tot en met 9 (van 9 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect