Bioweb

  RECEPTEN » Romige knolselderijsoep Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Abrikozen compote
  Adukibonencake
  Andijvie-kaasquiche
  Boekweitrisotto op z'n Japans
  Bonen curry
  Bruine bonen maaltijdsoep
  Champignonburger
  Courgette mosterdsoep
  Gevulde avocado
  Gevulde couscous salade
  Griekse zwartebonen burger
  Groene asperges met spek
  Guacamole
  Haverscones met room
  Koolrabi ovenschotel
  Loempia van rijstvellen
  Mokka trifle
  Nylander kaasfondue
  Oosterse Witlof
  Pannenkoekje van rode biet
  Prei met spek en tomatensaus
  Raapstelen stamppot
  Rode kool salade harissaballetje
  Salade van groene asperges & ei
  Seitanbroodjes
  Spaghetti met postelein pesto
  Vegetarische Kooltaart
  Walnoot amaranth koek
  Wellingtonburger
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Aardappelsalade met bietjes
Aanraders
Pakketten
Pasen
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Romige knolselderijsoep

Romige knolselderijsoep met flinters oude kaas en saliechips

Een recept van Nynke Westerhuis

Ingrediënten:

1 ui,  gesnipperd 
Olijfolie of boter (uit het keukenkastje)
500 gram knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
1 teen knoflook
Ca 75 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
200 gram crème fraîche
25 gram roomboter
Peper en zout uit de molen (uit het keukenkastje)
100 gram oude kaas, geraspt
6-20 salieblaadjes.

Bereidingswijze

Fruit de ui in een beetje boter of olie in een grote soeppan.

Voeg de knolselderij en knoflook toe en fruit even mee. Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat ca 25 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep dan helemaal glad. Roer de crème fraîche en de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak hoopjes van 1 eetlepel kaas, leg ze ruim uitelkaar, en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze gesmolten zijn en krokant. Laat afkoelen.

Bak de salieblaadjes krokant in een koeken pan in een beetje olie of boter.  Let op dat ze niet verkleuren. Laat uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden.

Verdeel de soep over kommen, glazen of borden. Breek de kaaskoekjes in flinters en verdeel ze erover. Leg daar weer 2 salieblaadjes op. 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
2 Huiswijn WitDeze fles graag RETOUR naar Bioweb  2 Huiswijn Wit   Natuvin   1   ltr   €6,19 

Boeren crème fraîche (10)  Boeren crème fraîche (10)   Weerribben Zuivel   125   ml   €1,45 

Geraspte oude kaas  Geraspte oude kaas   Proef   150   gr   €4,09 

groentebouillonblokjes met kruiden  groentebouillonblokjes met kruiden   Rapunzel   8   stuks   €1,65 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

knolselderij GROOTRegionaal product  knolselderij GROOT   Bonaventura   1   stuk   €2,40 

Roomboter ongezouten  Roomboter ongezouten   Zuiver Zuivel   250   gr   €3,59 

Salie op pot  Salie op pot   Herbio   1   stuks   €1,59 

Artikel 1 tot en met 8 (van 8 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect