Bioweb

  RECEPTEN » Erwtensoep Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelquiche
  Aardappelsalade met bietjes
  Bloemkool met spek en room
  Bonen curry
  Burger pulled jackfruit
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Frisse aardappelpuree met rucola
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse prei stamppot
  Hollands stoofpotje
  Koolraap-zuurkoolschotel
  kurkuma hennep latte
  Mac & cheese met bloemkool
  Oosterse Witlof
  Pasta met artisjok
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pastinaakkoek
  Perentaart
  Posteleinsalade met hazelnoten
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Sandwich met ui en gerookte kip
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spaghetti met postelein pesto
  Toscaanse stoofschotel
  Vegetarische Kooltaart
  Venkelgratin
  Wellingtonburger
  Yacón taart
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Erwtensoep

/

De lekkerste erwtensoep maak je natuurlijk zelf! Een heel karwei? Nee, je moet er wel even de tijd ervoor nemen en goed inplannen, want ook voor erwtensoep geldt, de dag erna is hij toch het lekkerst!

/ Voor zo'n 3 - 4 liter soep, een gerecht van Tineke

/Zo'n 15 minuten daadwerkelijke bereidingstijd, verder wachttijd ivm wellen en koken soep.

Ingrediënten:

1 zak spliterwten
2 wortelen
1 kleine knolselderij
250 gr prei
bouillonblokjes, runder of groente
rookworst of voor een vegavariant 200 gram aardperen

Bereiding:

Een dag van te voren:
Doe de spliterwten in een grote soeppan en voeg ruim water toe. Zo'n 5-10 cm boven de de erwten. Officieel hoef je spliterwten niet te wellen, maar ik doe het altijd nog wel. 

  1. Voeg 4 bouillonblokjes. 
  2. Breng dit aan de kook en laat de erwten gaar worden. Het schuim wat vrijkomt kan je er van afscheppen. 
  3. Snij ondertussen de groente in stukjes.
  4. Als de erwten gaar zijn kan je met een staafmixer de soep glad maken. Voeg daarna de gesneden groente toe, fijngesneden rookworst toe. Laat dit alles gaar worden en breng verder op smaak met zout, peper.
  5. De soep zou je nu kunnen eten, maar morgen is hij veel lekkerder. 

Lekker met roggebrood met katenspek!

Lekker ite!

 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Fries roggebrood 500gRegionaal product  Fries roggebrood 500g   Bolhuis   500   gram   €2,85 

Katenspek  Katenspek   St. Hendrick   90   gr   €2,19 

Knolselderij  Knolselderij   Bioromeo   1   stuks   €2,39 

prei - 250gRegionaal product  prei - 250g   Bonaventura   250   gram   €1,19 

Rookworst rund  Rookworst rund   St. Hendrick   240   gr   €3,69 

Runderbouillonblokjes  Runderbouillonblokjes   Natur Compagnie   96   gr   €1,99 

Spekblokjes gerookt  Spekblokjes gerookt   St. Hendrick   200   gr   €4,09 

spliterwten  spliterwten   De Nieuwe Band   500   gr   €1,99 

Wortelen - nantes - lekker zoetRegionaal product  Wortelen - nantes - lekker zoet   It Griene Strân   1000   gram   €1,75 

Artikel 1 tot en met 9 (van 9 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect