Bioweb

  RECEPTEN » Gevulde couscous salade Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Gevulde couscous salade

/Een gevulde couscoussalade

Bereidingstijd: 20 minuten
Voor: 4 personen
Een lunch/hoofdgerecht van Streekkok Djurre

Heerlijke zomerse salade gemaakt met Griekse feta. Feta is sinds 2002 een beschermde oorsprongsbenaming  dus alleen  feta kaas die in bepaalde delen van Griekenland wordt gemaakt mag feta genoemd worden.

Ingrediënten:
•    1 citroen
•    3 el extra vierge olijfolie
•    250 g volkoren couscous
•    16 cherrytomaten
•    2 el gesneden verse munt
•    2 el gesneden verse peterselie
•    2 avocado's
•    100 g feta / alba naturel
•    2 x gerookte makreelfiletjes
•    40 g walnoten
•    60 g rucola
•    peper & zout

Bereiding:

  1. Breng 500 ml water aan de kook.
  2. Pers het sap van de citroen uit. Voeg het kokende water, citroensap en de olijfolie toe aan de couscous. Roer goed door en laat 5 minuten afgedekt staan.
  3. Halveer de cherrytomaten. Hak de munt en peterselie fijn. Schil, halveer en ontpit de avocado en snijd deze in gelijke blokjes van 1 cm. Snijd ook de feta in gelijke blokjes van 1 cm. Snijd de makreel in gelijke reepjes van 1 cm dik.
  4. Maak na 5 minuten de couscous los met een vork en voeg de tomaat, avocado, de helft van de peterselie en munt en de helft van de feta toe. Tot slot voeg je er de rucola en makreel aan toe.
  5. Breng het op smaak met peper, zout en eventueel extra citroensap en olijfolie.
  6. Verdeel de couscous over vier borden. Garneer met de overige peterselie, munt en feta / alba en bestrooi het geheel met de gekneusde walnoten.



 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Avocado hass  Avocado hass   BioNoord   1   stuks   €1,99 

Citroen - 1 stuks  Citroen - 1 stuks   Udea   1   stuks   €0,63 

couscous (volkoren)  couscous (volkoren)   De Nieuwe Band   500   gr   €1,95 

Gerookte makreel  Gerookte makreel   Meij   200   gr   €6,15 

Griekse feta  Griekse feta   Kourellas   150   gr   €2,99 

krul peterselie (bos)Regionaal product  krul peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

Munt op pot  Munt op pot   Herbio   1   stuks   €1,49 

olijfolie extra vergine (fruitig)  olijfolie extra vergine (fruitig)   De Nieuwe Band   500   ml   €5,39 

Rucola  Rucola   Puur NL   75   gr   €2,29 

Tomaat Wild Wonders  Tomaat Wild Wonders   Puur NL   200   gr   €2,99 

walnoten  walnoten   De Nieuwe Band   150   gr   €3,49 

Artikel 1 tot en met 11 (van 11 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect