Bioweb

  RECEPTEN » Aspergelinten salade Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Aspergelinten salade

/


Aspergelinten salade


Lunch/bijgerecht voor 4 personen
Bereiding: 25 minuten
Door streekkok Djurre

Het is weer aspergetijd. Heerlijk op de klassieke manier bereid met ei, boter en ham maar het kan ook anders. Wat dacht u van een verassende salade. En asperges komen niet alleen maar uit het Zuiden van ons land, maar ook gewoon uit eigen provincie. Sinds 2015 verbouwt Jelmer asperges op een stukje land in Gaasterland. Meer over Jelmer en zijn manier van asperge telen op www.gaastsperges.nl

Ingrediënten:

•    3 sinaasappels
•    500 gram witte asperges
•    1 dl witte wijnazijn
•    1/3 bosje peterselie
•    2 dl zonnebloemolie
•    1 ringetje ui
•    1 el suiker
•    2 flinke handen pittige rucola
•    1 handje verse basilicum, blaadjes in stukken gescheurd
•    1 handje schoongemaakte walnoten

Bereiding:

1.    Schil de sinaasappels, verwijder het wit en snijd de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit. Snijd de partjes in stukjes en leg het apart.
2.    Schil de witte asperges twee keer. Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges af (ca. 2 cm). Leg de asperges op een werkbank en schaaf met een dunschiller of een kaasschaaf dunne, lange linten. Houd de kopjes van de asperges zo veel mogelijk heel. Leg deze aspergelinten ook apart.
3.    Doe de azijn, zonnebloemolie, peterselie en de ui in een maatbeker. Ga het met een staafmixer glad mixen. Voeg naar smaak suiker toe.
4.    Schenk de dressing over de asperges en laat 10 minuten staan, zodat de dressing een beetje in kan trekken en de asperges wat zachter worden.
5.    Meng de sinaasappel, walnoten en rucola door de asperges. Voeg er naar smaak nog wat zout en peper er aan toe.
6.    Verdeel de salade over borden. Maal er nog wat verse peper over. Serveren maar!
 

Lekker Ite!
Djurre



 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
krul peterselie (bos)Regionaal product  krul peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

rietsuiker  rietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,35 

Rucola  Rucola   Puur NL   75   gr   €2,29 

uien (klein)Op is Op  uien (klein)   Udea   500   gram   €1,25 

Tijdelijk niet beschikbaar
walnoten  walnoten   De Nieuwe Band   150   gr   €3,49 

wijnazijn wit  wijnazijn wit   Epikouros   500   ml   €3,85 

zonnebloemolie  zonnebloemolie   De Nieuwe Band   500   ml   €3,05 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect