Bioweb

  RECEPTEN » Snijbiet op Zwitserse wijze Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Snijbiet op Zwitserse wijze

Van Petra dit lekkere recept

Snijbiet op Zwitserse wijze!

Deze ovenschotel is zowel warm als koud lekker. Door de speciale manier van invetten krijgt hij een heerlijk knapperig korstje.

Ingrediënten:
2 bossen (regenboog)snijbiet (±700 g)
3 sneden brood zonder korst
½ kopje melk*
1 flinke ui
2 tenen knoflook, geperst
100 g geraspte oude kaas
4 eieren
1 eetlepel boter*
2 eetlepels olie*
75 g paneermeel
zout, peper, geraspte nootmuskaat*

* uit het keukenkastje

Was de snijbiet en snijd hem in grove stukken. Blancheer de snijbiet (Breng in een pan ruim water aan de kook. Voeg de snijbiet toe. Blijf roeren tot het water opnieuw flink borrelt. Stort de snijbiet in een vergiet en spoel hem af  met koud water).

Verkruimel het brood boven een kom en overgiet de kruimels met de melk.
Snipper de ui heel fijn. Voeg ui, knoflook en geraspte kaas toe aan de broodkruimels.
Hak de geblancheerde snijbiet eventueel nog wat fijner en voeg toe. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaatrasp. Voeg de eieren toe en roer goed door.

Vet de bodem en zijkanten van een ovenschaal in met boter.
Doe de olie in de schaal en laat deze goed over de bodem en de zijkanten uitlopen.
Doe ALLE paneermeel in de schaal en bedek bodem en zijkanten ermee. Giet  het overtollige paneermeel uit de schaal in een kommetje.

Schep het snijbietmengsel in de ovenschaal en strijk plat. Bestrooi de bovenkant royaal met de rest van het paneermeel. Leg er eventueel nog wat klontjes boter bovenop.
Bak de ovenschotel ± 40 minuten op 190 °C tot hij van boven stevig aanvoelt en het paneermeel een mooi kleurtje heeft.(Bij een brede, platte ovenschaal is de baktijd korter.)


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fűgelfrij   6   Stuks   €2,20 

Geraspte oude kaas  Geraspte oude kaas   Proef   150   gr   €4,09 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

paneermeel  paneermeel   Joannusmolen   200   gr   €2,09 

Snijbiet regenboogRegionaal product  Snijbiet regenboog   It Griene Strân   1   bos   €1,25 

uien (klein)Op is Op  uien (klein)   Udea   500   gram   €1,25 

Tijdelijk niet beschikbaar
Artikel 1 tot en met 6 (van 6 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect