Bioweb

  RECEPTEN » Worteltjestaart Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Worteltjestaart

Worteltjestaart met roomkaasglazuur

Voor 12 stukken, gemaakt in een springvorm

Ingrediënten:

100gr walnoten, fijngehakt
50 gr walnoten, ter decoratie
100 gr gesmolten roomboter
200 ml milde olijfolie
4 middelgrote eieren, gesplitst
300 gr geraspte wortel
250 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr kokosbloesemsuiker
2 el koekkruiden
150 gr roomkaas
50-100 ml slagroom
poedersuiker

Bereidingswijze:

Zet alle ingrediënten klaar zoals in de ingrediëntenlijst omschreven.

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Rooster de fijngehakte walnoten in een koekenpan tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
Doe de suiker, olie en gesmolten boter in een beslag kom en mix dit een paar minuten goed door.
(er ontstaat nu een drap waarvan je denkt, hoe moet dit ooit goed komen :-)
Voeg de eidooiers, geraspte wortel, geroosterde walnoten, zelfrijzend bakmeel en koekkruiden toe. 
Meng dit tot een mooi geheel.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel dit door het worteltjes beslag.

Doe het beslag in een met bakpapier beklede springvorm. 
Bak de taartin de oven eerst 45 min op 150 graden, daarna nog kleine 30 minuten op 170 graden. Denk erom dat de bovenkant niet te donker wordt. Eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Controlleer met een sate prikker of dat de taart gaar is. 
Laat de taart afkoelen. 
Ondertussen maak je de topping klaar: Meng de roomkaas met slagroom totdat je een mooi uitsmeerbaar geheel krijg. Maak dit om smaak met poedersuiker. Maar net zoveel als je zelf lekker vind!
Als de taart is afgekoeld, smeer deze topping op de taart en decoreer je het met de 50 gr. walnoten!
 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fûgelfrij   6   Stuks   €2,20 

koekkruiden  koekkruiden   Het Blauwe Huis   30   gr   €1,95 

kokosbloesemsuiker  kokosbloesemsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €4,95 

Olijfolie mild bak/braad  Olijfolie mild bak/braad   Fertilia   500   ml   €5,99 

Roomboter ongezouten  Roomboter ongezouten   Zuiver Zuivel   250   gr   €3,59 

Verse roomkaas puur  Verse roomkaas puur   Weißenhorner   150   gr   €2,19 

walnoten gebroken  walnoten gebroken   De Nieuwe Band   500   gr   €8,95 

waspeen (500g)  waspeen (500g)   Udea   500   gr   €1,10 

zelfrijzend bakmeel  zelfrijzend bakmeel   De Nieuwe Band   500   gr   €1,95 

Artikel 1 tot en met 10 (van 10 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect