Bioweb

  RECEPTEN » Street Food baguette met tofu Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Street Food baguette met tofu

/

Pittig gekruide baguette met tofu uit Vietnam
Door Mirjam Letsch uit haar kookboek Street Food Vietnam
Broodje voor 2 personen
Vegetarisch

Dit recept is afkomstig uit het kijk & kookboek Street Food Vietnam van Mirjam Letsch. Met een deel van de opbrengst van de verkoop van deze kookboeken worden schoolmaaltijden in India gefinancierd. De hele maand mei staat bij Bioweb in het teken van Street Food. Wij kunnen genieten van de recepten van ver met ingrediënten van dichtbij en wie wil kan doneren aan Stichting Duniya ten bate van de schoolmaaltijden. Wij lekker eten? Zij lekker eten!

Ingrediënten
60 ml rijstazijn
2 theelepels honing
½ theelepel chilivlokken
handje rettich, julienne gesneden (of vervang dit door radijsjes)
handje wortel, julienne gesneden
½ frans stokbrood of 2 afbak-pistolets
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel zoete chilisaus
¼ theelepel tamari of sojasaus
ca. 100 gram tofu, in blokjes
stukje komkommer in dunne plakjes
handje verse koriander, gehakt
6 kerstomaatjes, in plakjes
¼ krop ijsbergsla, in stukken gescheurd
plantaardige bakolie

Bereiding:
1. Roerbak de stukjes tofu in de olie totdat ze mooi bruin zijn.
2. Doe azijn, honing, chilivlokken, rettich en wortel in een kom. Meng goed en laat een kwartier intrekken.
3. Verwarm het stuk stokbrood ondertussen in een paar minuten knapperig in de oven (besprenkel eerst met een beetje water). Laat even afkoelen (of bak pistolet af).
4. Snij het brood open en besmeer beide kanten met mayonaise. Besprenkel dan met de zoete
chilisaus en de sojasaus. Verdeel nu de tofu, komkommer en koriander op de onderste helft van het stokbrood.
5· Druk het rettich-wortelmengsel met een houten lepel aan in een zeef, zodat het overtollige vocht verdwijnt. Verdeel over het stokbrood.
6. Maak af met de schijfjes tomaat en slablad, en breng op smaak met zout en peper. Leg de bovenste helft erop en snij doormidden.

Over de receptenmaakster Mirjam Letsch
De in Friesland wonende Mirjam Letsch is zowel fotograaf als reiziger met een voorliefde voor smaken, geuren en kleuren. Daarnaast werk zij al 23 jaar voor Stichting Duniya, een organisatie die onderwijs en medische zorg biedt aan een grote groep kinderen in India en Vietnam. Deze bijzondere ingrediënten vormen de basis van verrassende ‘kijk & kook’ boeken: foto’s van mensen uit de wijk en recepten van eenvoudige, traditionele maaltijden die Mirjam met hen deelde. Het resultaat is een bonte verzameling (vegetarische) recepten. Makkelijk zelf thuis te maken, voedzaam, gezond, slank en kleurrijk. En nog wat: van elk verkocht boek profiteren de kinderen uit sloppenwijk in India die bij Duniya niet alleen gratis onderwijs krijgen, maar ook een dagelijkse warme maaltijd. Simpele rekensom, toch? Wij lekker eten? Zij lekker eten!

Voor meer informatie en bestellen van de kookboeken kijk op: www.localkitchenstories.nl
 

/

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Bloemenhoning knijpfles  Bloemenhoning knijpfles   Ekoland   350   gr   €3,89 

Cherry tomaat  Cherry tomaat   Udea   250   gram   €1,98 

chilisaus  chilisaus   Yakso   240   ml   €2,65 

chilivlokken  chilivlokken   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,95 

mayonaise in knijpfles  mayonaise in knijpfles   Machandel   270   gr   €2,65 

meergranen-pistolets 4st  meergranen-pistolets 4st   Zonnemaire   300   gr   €1,55 

Radijs  Radijs   Udea   1   stuks   €1,69 

tamari  tamari   De Nieuwe Band   500   ml   €6,99 

Tofu naturel  Tofu naturel   ProLaTerre   250   gr   €2,05 

waspeen (500g)  waspeen (500g)   Udea   500   gr   €1,10 

wijnazijn wit  wijnazijn wit   Epikouros   500   ml   €3,85 

zonnebloemolie  zonnebloemolie   De Nieuwe Band   500   ml   €3,05 

Artikel 1 tot en met 12 (van 12 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect