Bioweb

  RECEPTEN » Indiase curry Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Aspergelinten salade
  Asperges met boerenham
  Asperges met gerookte zalm
  Asperges met mozzarella
  Aspergesmoothie
  Bosbieten risotto
  Bospeen met verse gember
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Griesmeelpudding met aardbeien
  Groene asperges met spek
  Groene sesam asperges
  Hollandse asperge op zijn Spaans
  Indiase curry
  Kwarktaart met zomervruchten
  Mac & cheese met bloemkool
  meloen, venkel salade met zachte
  Pasta met artisjok
  Pasta met broccoli en knolvenkel
  Pompoenstoof met kokos
  Quinoa-aspergetaart
  rabarber galette
  rabarber pavlovataart
  Rabarbercompote met yoghurt
  Rucola mayonaise
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van groene asperges & ei
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle broccoli schotel
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Spitskoolsalade met nectarine
  Street Food baguette met tofu
  Vanille kwark met aardbeien
  Venkel linzen salade
  Waterkerssoep van De Klispoel
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse cous-cous salade
  Paksoi met peper en kokos
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Indiase curry

WEEK 3 (week 21) MAALTIJDTAS Indiase curry van eieren en doperwten

Door Mirjam Letsch uit haar kookboek Street Food India
Hoofdgerecht voor 4 personen
Vega en Glutenvrij

Voor elke bestelde Street Food maaltijdtas doneert Bioweb 1 euro aan stichting Duniya.

Heerlijke combi van een recept van ver (India in dit geval) met de lekkere eitjes dichtbij van Fûgelfrij. 
Dit recept is afkomstig uit het kijk & kookboek Street Food India van Mirjam Letsch. Met de verkoop van deze kookboeken steunt zij stichting Duniya die onder andere schoolmaaltijden in sloppenwijken India verzorgen. De hele maand mei staat bij Bioweb in teken van Street Food. Wij kunnen genieten van de recepten van ver met ingrediënten van dichtbij.  Met de verkoop van deze Maaltijdtas doneert Bioweb 1 euro aan stichting Duniya.  Wie wil kan ook zelf een donatie overmaken via onze doneerknop. Wij lekker eten? Zij lekker eten!

Ingrediënten:
8 eieren
2 eetlepels olie*
50 gram uien, klein gesneden
1 theelepel komijnzaad
2 theelepels fijngehakte gember
2 theelepels fijngehakte knoflook
1 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
zout naar smaak*
1/2 theelepel garam masala
75 gram tomaten in grove stukken gesneden
100 gram verse doperwten (anders diepvries)
1 rode chilipeper, gesneden en ontpit
2 eetlepels verse koriander
* uit eigen keukenkast


Bereiding:
1. Kook de eieren hard en pel ze.
2. Fruit de uien en het komijnzaad lichtbruin en voeg dan gember, knoflook, kurkuma, gemalen
koriander, garam masala, chilipoeder en zout toe. Roerbak een paar minuten en voeg af en toe
een heel klein beetje water toe om aanbakken te voorkomen.
3. ·Schep de eieren en stukjes tomaat er voorzichtig door zodat de eieren heel blijven. Doe er 300 ml water bij, samen met de doperwten en groene peper.
4. Laat vijfminuten zachtjes sudderen. Roer vlak voor je het opdient de verse koriander erdoor.
5.Lekker met chapati of gekookte rijst en een salade.

Over de receptenmaakster Mirjam Letsch
De in Friesland wonende Mirjam Letsch is zowel fotograaf als reiziger met een voorliefde voor smaken, geuren en kleuren. Daarnaast werk zij al 23 jaar voor Stichting Duniya, een organisatie die onderwijs en medische zorg biedt aan een grote groep kinderen in India en Vietnam. Deze bijzondere ingrediënten vormen de basis van verrassende ‘kijk & kook’ boeken: foto’s van mensen uit de wijk en recepten van eenvoudige, traditionele maaltijden die Mirjam met hen deelde. Het resultaat is een bonte verzameling (vegetarische) recepten. Makkelijk zelf thuis te maken, voedzaam, gezond, slank en kleurrijk. En nog wat: van elk verkocht boek profiteren de kinderen uit sloppenwijk in India die bij Duniya niet alleen gratis onderwijs krijgen, maar ook een dagelijkse warme maaltijd. Simpele rekensom, toch? Wij lekker eten? Zij lekker eten!

Voor meer informatie en bestellen van de kookboeken kijk op: www.localkitchenstories.nl
 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
chilipoeder  chilipoeder   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,95 

Doperwtendit is een Diepvries product  Doperwten   Natural Cool   450   gr   €2,59 

Eieren 10 stuksRegionaal product  Eieren 10 stuks   Fűgelfrij   10   Stuks   €3,50 

garam massala  garam massala   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,95 

Gember  Gember   Udea   100   gram   €0,85 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10
€0,65

komijn heel djinten  komijn heel djinten   Het Blauwe Huis   40   gr   €1,95 

Koriander  Koriander   Proef   15   gr   €1,79
€1,49

koriander ketoembar gemalen  koriander ketoembar gemalen   Het Blauwe Huis   25   gr   €1,95 

Kurkuma  Kurkuma   Udea   100   gram   €0,99 

Rode peper  Rode peper   Udea   1   stuks   €0,65 

soeptomaat  soeptomaat   Wouters   1000   gram   €2,98
€1,99

uien (klein)  uien (klein)   Udea   500   gr   €1,25 

Artikel 1 tot en met 13 (van 13 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect