Bioweb

  RECEPTEN » Venkel linzen salade Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  Aardappelsalade met bietjes
  bananenbrood
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gevulde avocado
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hollands stoofpotje
  Hutspot salade
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Mac & cheese met bloemkool
  Mosterd-kaassoep met toast
  Oosterse Witlof
  Pompoenstoof met kokos
  Rode kool salade harissaballetje
  Sandwich met ui en gerookte kip
  Snacksticks van kaas en rauwkost
  Spaanse stoofpot met linzen
  Spinaziepannenkoeken met shoarma
  Spruitjes gratin
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Toscaanse stoofschotel
  Veldsla salade met granaatappel
  Wellingtonburger
  Yacón moes
  Yacón taart
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Venkel linzen salade

Venkel/linzensalade met hazelnoten, sinaasappel, appel en kruidige ricotta

Lunch/Hoofdgerecht van Streekchef Djurre
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

De sinaasappel is echt een smaakmaker in deze linzensalade met een schepje heerlijk gekruide ricotta. Linzen zijn rijk aan eiwitten, waardoor ze niet alleen een goede aanvulling zijn in een vegetarisch dieet, maar ook je immuunsysteem een oppepper kunnen geven!

Ingrediënten:                          
40 gram hazelnoten
1 venkel
2 sinaasappels
75 gram sla
200 gram linzen
2 appels
15 gram bieslook
1 takje munt
1 takje peterselie
1 takje basilicumblaadjes
200 gram ricotta

Uit eigen keukenkastje: olijfolie, azijn, peper en zout

Bereiding:
•    Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten in 3 minuten goudbruin en geurig. Let op; de noten kunnen snel verbranden! Neem de noten uit de pan, laat ze wat afkoelen en hak grof. Houd de hazelnoten apart.
•    Snijd intussen de stronk en het loof van de venkel. Snijd de venkel doormidden en dan in de lengte in dunne plakjes.     
•    Verhit 1 el olijfolie in de zojuist gebruikte koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de venkel 6 minuten beetgaar.
•    Rasp de sinaasappelschilfijn, houd de rasp apart.
•    Maak de snijplank schoon.
•    Snijd de kontjes van één sinaasappel en zet hem rechtop op de snijplank. Snijd de schil van de sinaasappel met een mes, snijd het vruchtvlees in partjes en doe in een kom.
•    Pers de andere sinaasappel uit en doe het sap in een kommetje. Voeg er 3 el olijfolie, 1tl sinaasappelrasp, 1 el azijn en een snuf zout en peper aan toe en roer tot een gladde dressing.
•    Meng de helft van de dressing met de sla en zet apart.
•    Laat de linzen in een zeef uitlekken. Schil de appel en snijd in gelijke reepjes van een halve centimeter.
•    Voeg de andere helft van de dressing en de appel aan de venkel toe en zet het vuur uit. Hak intussen de bieslook fijn en houd apart. Pluk de munt, peterselie- en basilicumblaadjes en hak ze zo fijn mogelijk. 
•    Houd de helft van de bieslook apart en meng de rest van de andere gehakte kruiden, ricotta, 1 tl azijn, 1/2 tl zout en peper naar smaak.
•    Voeg de linzen aan de venkelpan toe. Verwarm het geheel lichtjes. Zet het vuur uit en roer dan de sinaasappelpartjes erdoor.
•    Verdeel de gebakken venkel/linzen salade en de groene salade over de borden en verdeel de kruiden ricotta in hoopjes erover. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de bieslook. Gebruik eventueel overgebleven kruiden ricotta voor een ander recept.
•    Eet smakelijk!

Over Streekchef Djurre
Djurre weet als geen ander hoe je een gevarieerd, gezond en verse maaltijd op tafel moet zetten zonder uren in de keuken te staan maar toch altijd verrassend. Natuurlijk met ingrediënten uit Friesland!

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
hazelnoten  hazelnoten   De Nieuwe Band   1000   gr   €16,69 

linzen  linzen   La Bioidea   400   gr   €1,15 

Artikel 1 tot en met 2 (van 2 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect