Bioweb

  RECEPTEN » Venkel linzen salade Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel tarte tartin
  Alles voor de BBQ
  Appel-peren ijsje
  Burger pulled jackfruit
  Carpaccio van citrus
  Ceasar Salade
  Chili wraps
  Chocomuffins
  Clafoutis
  Courgette spaghetti
  Courgettecake
  Gevulde couscous salade
  Hangop met walnoten e
  Italiaanse spinazietaart
  Kaaskoekjes met olijven
  Knoflooksoep
  Mosterd-kaassoep met toast
  Nectarine cake
  Nieuwe aardappelen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paella
  Pasta met artisjok
  Pasta met paddenstoelen
  Pasta pesto rucola
  Pasta salade met tonijn
  Provençaalse kip
  Risotto met spinazie
  Rucolasalade met geitenkaas
  Salade van Makreel en krieltjes
  Snelle spaghetti
  Snijbiet op Zwitserse wijze
  Spaanse stoofpot met linzen
  Sperziebonen salade met vega bur
  Spitskoolsalade met nectarine
  Tiramisu
  Watermeloen met feta/grie
  Zomerse bietensalade
  Zomerse cous-cous salade
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Venkel linzen salade

Venkel/linzensalade met hazelnoten, sinaasappel, appel en kruidige ricotta

Lunch/Hoofdgerecht van Streekchef Djurre
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 15 tot 20 minuten

De sinaasappel is echt een smaakmaker in deze linzensalade met een schepje heerlijk gekruide ricotta. Linzen zijn rijk aan eiwitten, waardoor ze niet alleen een goede aanvulling zijn in een vegetarisch dieet, maar ook je immuunsysteem een oppepper kunnen geven!

Ingrediënten:                          
40 gram hazelnoten
1 venkel
2 sinaasappels
75 gram sla
200 gram linzen
2 appels
15 gram bieslook
1 takje munt
1 takje peterselie
1 takje basilicumblaadjes
200 gram ricotta

Uit eigen keukenkastje: olijfolie, azijn, peper en zout

Bereiding:
•    Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten in 3 minuten goudbruin en geurig. Let op; de noten kunnen snel verbranden! Neem de noten uit de pan, laat ze wat afkoelen en hak grof. Houd de hazelnoten apart.
•    Snijd intussen de stronk en het loof van de venkel. Snijd de venkel doormidden en dan in de lengte in dunne plakjes.     
•    Verhit 1 el olijfolie in de zojuist gebruikte koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de venkel 6 minuten beetgaar.
•    Rasp de sinaasappelschilfijn, houd de rasp apart.
•    Maak de snijplank schoon.
•    Snijd de kontjes van één sinaasappel en zet hem rechtop op de snijplank. Snijd de schil van de sinaasappel met een mes, snijd het vruchtvlees in partjes en doe in een kom.
•    Pers de andere sinaasappel uit en doe het sap in een kommetje. Voeg er 3 el olijfolie, 1tl sinaasappelrasp, 1 el azijn en een snuf zout en peper aan toe en roer tot een gladde dressing.
•    Meng de helft van de dressing met de sla en zet apart.
•    Laat de linzen in een zeef uitlekken. Schil de appel en snijd in gelijke reepjes van een halve centimeter.
•    Voeg de andere helft van de dressing en de appel aan de venkel toe en zet het vuur uit. Hak intussen de bieslook fijn en houd apart. Pluk de munt, peterselie- en basilicumblaadjes en hak ze zo fijn mogelijk. 
•    Houd de helft van de bieslook apart en meng de rest van de andere gehakte kruiden, ricotta, 1 tl azijn, 1/2 tl zout en peper naar smaak.
•    Voeg de linzen aan de venkelpan toe. Verwarm het geheel lichtjes. Zet het vuur uit en roer dan de sinaasappelpartjes erdoor.
•    Verdeel de gebakken venkel/linzen salade en de groene salade over de borden en verdeel de kruiden ricotta in hoopjes erover. Bestrooi met de hazelnoten en de rest van de bieslook. Gebruik eventueel overgebleven kruiden ricotta voor een ander recept.
•    Eet smakelijk!

Over Streekchef Djurre
Djurre weet als geen ander hoe je een gevarieerd, gezond en verse maaltijd op tafel moet zetten zonder uren in de keuken te staan maar toch altijd verrassend. Natuurlijk met ingrediënten uit Friesland!

 

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Basilicum op pot  Basilicum op pot   Herbio   1   stuks   €1,49 

Bieslook bosjeRegionaal product  Bieslook bosje   It Griene Strân   1   bosje   €1,65 

hazelnoten  hazelnoten   De Nieuwe Band   1000   gr   €16,69 

Kropsla  Kropsla   De Eerste   1   stuks   €1,65 

krul peterselie (bos)Regionaal product  krul peterselie (bos)   Jochum de Boer   1   stuks   €1,69 

linzen  linzen   La Bioidea   400   gr   €1,15 

Ricotta  Ricotta   Castelli   250   gr   €2,99 

Artikel 1 tot en met 7 (van 7 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect