Bioweb

  RECEPTEN » Najaarsstoof met romige truffela Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappelquiche
  Aardpeer/dragonsoep
  Biefstuk met bataat & kool
  Bourgondische uiensoep met kaask
  Broccolisoep met kaas tijm toppi
  Carpaccio van citrus
  Chocoladepudding met kersensaus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Citroensorbet met sinaasappel
  Cranberry Up Side Down Cake
  Gebakken peer caramel en noten
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Gerookte meervalsalade
  Griekse zwartebonen burger
  Haasbiefstuk met bloemkoolrisott
  Kabeljauw op een bedje van zuurk
  Kleintje pompoen
  Koolsalade met gerookte makreel
  Linzenstoof met spruitjes
  Mango trifle
  Mokka trifle
  Najaarsstoof met romige truffela
  Nylander kaasfondue
  Oliebollen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paneerpastei
  Pannenkoekjes met gele bieten
  Parmaham met koffieboontje
  Pompoen uit de oven
  Pompoensoep
  Portabello met boerenkaas
  Reade Sop (Borsjtsj)
  Rode biet-chocoladecake
  Rollade met spruitjes
  Schorseneren a la creme
  Spruitjes met zoete appel
  Super groene spaghetti
  Trio van stoofpeer
  Yacón moes
  Yacón taart
  Zoete aardappel rosti
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Bosvruchtencake glutenvrij
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Oud & Nieuw
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Najaarsstoof met romige truffela

Najaarsstoof met romige truffelaardappelpuree en saucijsjes

 

De truffelaardappel; veel mensen zijn niet bekend met deze aardappel. De truffelaardappel is een zoete aardappelsoort. Het vruchtvlees van de truffelaardappel heeft een prachtige paarse kleur die lijkt op die van bietjes. De truffelaardappel heeft zijn naam vooral te danken aan de vorm en de kleur.

Vandaag maken we er een romige puree van en we gaan het combineren met seizoensgroenten en rundersaucijs. De walnoten zorgen voor een lekkere bite. Dat maakt deze najaarsmaaltijd helemaal af. 

 

Gecreëerd door: Djurre Veensma van Djurre Kookt                                                                   

Ingrediënten:                                                                        

2 personen

600 gram truffelaardappel

1 teen knoflook

1 rode ui

1 courgette

1 rode paprika

200 gram rundersaucijs

2 tl oregano

250 gram tomatenblokjes

40 gram walnoten

50 gram geraspte pittige kaas

 

Bereidingstijd: 30 á 40 minuten

 

Uit eigen keukenkastje: 1 tl kaneel, 1 tl suiker, 1 el olijfolie, 1 el roomboter, peper en zout

 

Bereiding:

·         Breng ruim water in een waterkoker aan de kook.

·         Schil en snijd intussen de truffelaardappel in circa 2 cm grote stukken en doe ze met 1tl zout in een middelgrote kookpan.

·         Overgiet met het zojuist gekookte water en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en kook de truffelaardappel in 15 tot 20 minuten gaar.

·         Vang bij het afgieten een kop kookwater op.

·         Tussendoor hak je de knoflook fijn.

·         Halveer, pel en hak de rode ui fijn.

·         Snijd de paprika in stukjes van een dikke centimeter.

·         Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd de courgette in stukjes van een dikke centimeter.  

·         Verhit 1el olijfolie in een grote koekenpan of wok op matig vuur en voeg de knoflook, rode ui, paprika en courgette toe.

·         Bak 6 tot 8 minuten, af en toe roerend, totdat de groenten zachter beginnen te worden.

·         Snijd de saucijsjes in stukjes van een dikke centimeter. Voeg dit, samen met de oregano aan de groenten toe.

·         Bak het geheel nog 4 minuten. Voeg de tomatenblokjes en 100 ml water toe, breng aan de kook en laat 5 tot 7 minuten op laag vuur sudderen.

·         Rooster de walnoten in een droge pan. Let op: de noten kunnen snel verbranden! Zet even aan de kant.

·         Rasp de pittige kaas fijn.

·         Pureer de truffelaardappel met een stamper en voeg daarbij wat kookwater toe, net zo veel tot de puree een smeuïge textuur heeft. 

·         Roer 1 tl kaneel, 1 tl suiker en 1 el boter erdoor.

·         Proef en breng de puree en stoof op smaak met peper en zout. Serveer de groentestoof bovenop de puree.

·         Bestrooi met de walnoten en de kaas.

·         Eet smakelijk!

 

 


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
Courgette  Courgette   Udea   300   gram   €1,77 

Geraspte pittige kaas  Geraspte pittige kaas   Weerribben Zuivel   100   gr   €2,89 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

oregano extra  oregano extra   Het Blauwe Huis   20   gr   €1,95 

Paprika rood  Paprika rood   Udea   1   stuks   €1,39 

pomme de truffe (1kg)Regionaal product  pomme de truffe (1kg)   Bruinsma   1   kg   €2,25
€1,99

Saucijsjes, h.o.h.2 stuksdit is een Diepvries productRegionaal product  Saucijsjes, h.o.h.2 stuks   Louwsmar   190   gram   €2,85 

tomatenstukjes in blik  tomatenstukjes in blik   La Bioidea   400   gr   €1,15 

uien rood - 500g  uien rood - 500g   Poppe   500   gram   €1,25 

walnoten  walnoten   De Nieuwe Band   150   gr   €3,49 

Artikel 1 tot en met 10 (van 10 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect