Bioweb

  RECEPTEN » Trio van stoofpeer Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappelquiche
  Aardpeer/dragonsoep
  Biefstuk met bataat & kool
  Boterknolletjes gratin
  Bourgondische uiensoep met kaask
  Broccolisoep met kaas tijm toppi
  Carpaccio van citrus
  Chocoladetaart met kaneelroom
  Citroensorbet met sinaasappel
  Gebakken peer caramel en noten
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Gerookte meervalsalade
  Griekse zwartebonen burger
  Haasbiefstuk met bloemkoolrisott
  Kabeljauw op een bedje van zuurk
  Kleintje pompoen
  Koolsalade met gerookte makreel
  Linzenstoof met spruitjes
  Mango trifle
  Mokka trifle
  Najaarsstoof met romige truffela
  Nylander kaasfondue
  Oliebollen
  Ovenkip met citroen en koriander
  Paneerpastei
  Pannenkoekjes met gele bieten
  Parmaham met koffieboontje
  Pompoen uit de oven
  Pompoen wortel burger
  Portabello met boerenkaas
  Rollade met spruitjes
  Spruitjes met zoete appel
  Super groene spaghetti
  Trio van stoofpeer
  Yacón moes
  Yacón taart
  Zoete aardappel rosti
  Zoete Aardappel (Bataat) curry
  Bosvruchtencake glutenvrij
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Kerstspecials
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Trio van stoofpeer

Trio van stoofpeer                                      
Stoofpeertjes ze horen bij het kerstmenu! Met dit Trio, waarvan je het meeste van te voren kunt klaarmaken, heb je een mooie afsluiter van je kerstmenu. Uiteraard kan je de 3 recepten ook los van elkaar gebruiken; of delen ervan. Zo kan je de frangipanetaart heel goed alleen met wat slagroom en een bolletje vanille-ijs serveren. Net even iets minder werk. Aan jou de keus! Dit hele recept is zeker genoeg voor 10 personen.

Dit trio betreft wel wat voorbereiding en planning. Ik adviseer je 2 dagen van te voren vast de stoofpeertjes klaar te maken. Deze kan je goed in de koelkast bewaren. Een dag van te voren kan je de frangipanetaart en de kletskopjes maken. Wil je wat tijdsbesparing dan begin je met het deeg van de Frangipanetaart. Terwijl dit deeg ligt te rusten in de koelkast kan je de Kletskoppen maken. En daarna weer verder met de Frangipanetaart.

Het officiële Bioweb stoofpeer-trio bestaat uit:
1. Hele peertjes met vanille-ijs en een krokant kletskopje
2. Stoofpeertjesmouse
3.Frangipanetaart met stoofpeertjes

Ingrediënten voor 5-6 personen

Voor de basis, de stoofperen:
2 kilo stoofpeer Gieser wildeman
2 kaneelstokjes
frambozensiroop
6 kruidnagels

Voorbereiding voor de hele peertjes:
Zoek naar gelang het aantal personen wat middelmatige peertjes uit. Ontdoe deze alleen van hun schil. Verder hou je ze heel. Zet deze peertjes met hun kontje in een klein pannetje met een dikke bodem,  zodat de peertjes steun aan elkaar hebben. Voeg water toe tot het dikke gedeelte van de peertjes in het water staan.
Voeg toe: een half kaneelstokje, een scheut frambozen siroop (ongeveer 50 ml) en 2 kruidnagels. Zet deze op het vuur even aan de kook brengen en daarna 1,5-2uur op een laag vuurtje gaar laten worden. Draai de pit uit en laat ze op het gemak afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je ze met kookvocht en al bewaren in de koelkast totdat je ze nodig hebt.

Voorbereiding voor de Mouse en de frangipanetaart:
Ondertussen staan ook de andere stoofpeertjes al op het vuur. Schil hiervoor de overgebleven stoofpeertjes, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe de partjes stoofpeer in een pan met dikke bodem, voeg water toe tot de peertjes tot 2/3 onder water staan, voeg 1,5 kaneelstok, 5 kruidnagels en ongeveer 100 ml frambozensiroop toe. Zet deze op het vuur even aan de kook brengen en daarna 1,5-2uur op een laag vuurtje gaar laten worden. Draai de pit uit en laat ze op het gemak afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je ze met kookvocht en al bewaren in de koelkast totdat je ze nodig hebt.

 

Voorbereiding Kletskoppen voor bij de hele peertjes ca 15 stuks
30 gram boter
100 gram suiker
20 gram melk
mespunt kaneel
mespunt zout
30 gram witte amandelen, fijngehakt
50 gram bloem

Roer de boter, suiker en melk met een spatel door elkaar. Voeg de kaneel, het zout en amandelen toe en roer ook dit door elkaar. Voeg als laatste de bloem toe, en roer alles goed door elkaar. Het wordt een stevig beslag.

Maak met twee theelepels kleine hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de hoopjes wat plat, voor dat je ze gaat bakken. Let op dat je ruim afstand houdt tussen de koekjes en niet te dicht bij de randen van de bakplaat begint, de kletskoppen lopen namelijk flink uit bij het bakken. Ervaring leert dat je de kletskoppen boven in de bovenste helft van de oven bakt.

Bak de koekjes in 5-10 minuten op 220 graden.

Houd de koekjes goed in de gaten, want ineens gaat het heel snel met verkleuren en voor je het weet zijn ze verbrand.

Laat de kletskoppen een paar minuten afkoelen op de bakplaat tot ze steviger zijn geworden, verplaats ze dan met een kaasschaaf naar een rooster.

Frangipanetaart met stoofpeertjes:
Voor een springvorm van ca 24 cm doorsnee
Voor het deeg:
250 gram zelfrijzend  bakmeel
80 gram suiker
150 gram zachte boter
1 ei
2 eetlepels melk
snufje zout

Voor de frangipane:
100 gram amandelmeel
100 gram fijne suiker
1 medium ei
rasp van een 1/2 citroen
1 eetlepel bloem
60 gram boter
snufje zout

Topping:
geschaafde amandelen
ongeveer 12 stoofpeerpartjes

Deeg:
Mix de boter met de suiker romig en voeg dan de melk en het ei toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel en het zout hier door heen. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden en mix in de tussentijd de ingrediënten voor de frangipane door elkaar.

Nadat het deeg heeft gerust, (het blijft een plakkerig deeg) bedek je de onder- en zijkant van de springvorm met het deeg. Met de bolle kant van een eetlepel, die je doopt in koud water, kan je het plakkerige deeg over de bodem verdelen.

Vul de beklede vorm met het frangipanemengsel. Dep de stoofperenpartjes zo droog mogelijk met een theedoek en verdeel ze mooi over de frangipane.

Strooi de geschaafde amandelen over de stoofpeertjes. Bak de frangipanetaart in ongeveer 50 minuten gaar. Laat de taart wat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voor het Bioweb stoofpeer trio snij je de taart in kleine puntjes en voeg je een puntje toe aan het bord met het hele stoofpeertje met ijs en de stoofperenmousse.

Stoofperenmousse:
Ingrediënten:
2 velletjes gelatine
250 gr gepureerde stoofpeertjes
400 ml slagroom
50 gram suiker (voor de zoetekauwen onder ons)
stoofpeer in kleine blokjes gesneden
handje geroosterde amandelschaafsel

Bereidingswijze:
Week de gelatine ca 10 -20 in koud water. Pureer de stoofpeertjes met aanhangend kookvocht tot een gladde puree voeg evt. nog wat vocht toe als de puree niet glad wordt.

Doe de puree in een pan en voor de zoetekauwen, voeg de suiker toe aan de puree. Verwarm de puree (niet koken!!!) Knijp de gelatine uit en meng deze door de puree zodat de gelatine oplost.
Doe de puree in een kom en laat deze een beetje afkoelen. Tussendoor de puree af en toe door te roeren.
Meet 100 ml slagroom af en meng deze met een garde door de afgekoelde puree. Klop de rest van de slagroom stijf en schep deze door het stoofperenmengsel tot een egale mousse.
Snij wat stoofperenpartjes in kleine blokje en verdeel deze over de bodem van een mooi glaasje. Schep hier wat van de mousse op en decoreer met nog wat geroosterd amandelschaafsel!

Het Bioweb stoofpeer trio
Alles is al gemaakt, nu alleen nog opmaken. Pak een mooi bord en begin met:

Hele peertjes met vanille-ijs en een krokant kletskopje:
Nodig:
De hele peertjes
Vanille-ijs
Kletskop

Haal het ijs even iets eerder uit de vriezer. Leg een kletskop op het bord schep hierop een bolletje ijs en probeer hier een soort nestje te maken waarin je de peer kan zetten.

Voeg vervolgens een stukje
Frangipane taart toe aan het bord en zet het glaasje perenmousse erbij!

En nu maar lekker genieten, (ook van de complimentjes)

 

 

Totale ingrediëntenlijst

2 kilo stoofpeer Gieser wildeman
2 kaneelstokjes
frambozensiroop
6 kruidnagels
30 gram boter + 150 gram boter +
60 gram boter
100 gram suiker + 80 gram suiker + 100 gram suiker +
50 gram suiker
melk
mespunt kaneel
zout*
30 gram witte amandelen, fijngehakt
50 gram bloem +
1 eetlepel bloem
250 gram zelfrijzend  bakmeel
doosjes  eieren
100 gram amandelmeel
rasp van een 1/2 citroen
geschaafde amandelen
2 velletjes gelatine
400 ml slagroom

Verder nodig
Mixer
Staafmixer
springvorm ca 24cm
bakpapier


    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
amandelen wit (geblancheerd)  amandelen wit (geblancheerd)   De Nieuwe Band   200   gr   €4,99 

amandelmeel  amandelmeel   De Nieuwe Band   100   gr   €2,55 

amandelschaafsel  amandelschaafsel   De Nieuwe Band   100   gr   €2,79 

bakpapier fsc  bakpapier fsc   If You Care   1   stuks   €4,99 

bietsuiker  bietsuiker   De Nieuwe Band   500   gr   €2,45 

bladgelatine  bladgelatine   Lecker's   1   stuks   €1,99 

Boeren slagroom  Boeren slagroom   Weerribben Zuivel   200   ml   €1,85 

Boerenboter ongezouten  Boerenboter ongezouten   Weerribben Zuivel   250   gr   €2,79
€1,99

Citroen - 1 stuks (groot)  Citroen - 1 stuks (groot)   Udea   1   stuks   €0,89 

Eieren 6 stuksRegionaal product  Eieren 6 stuks   Fûgelfrij   6   Stuks   €2,20 

Halfvolle melk 0.5 ltr  Halfvolle melk 0.5 ltr   Weerribben Zuivel   500   ml   €0,89 

kaneel poeder  kaneel poeder   Het Blauwe Huis   30   gr   €1,95 

kaneelstokjes  kaneelstokjes   Het Blauwe Huis   10   gr   €1,95 

kruidnagel heel  kruidnagel heel   Het Blauwe Huis   15   gr   €1,95 

Limonadesiroop framboos  Limonadesiroop framboos   Your Organic Nature   500   ml   €3,79 

stoofpeer Gieser Wildeman  stoofpeer Gieser Wildeman   Warmonderhofboomgaard   1000   gr   €3,25
€2,95

Tarwebloem 1000gRegionaal product  Tarwebloem 1000g   Mole 't Lam   1000   gram   €3,10 

zelfrijzend bakmeel  zelfrijzend bakmeel   De Nieuwe Band   500   gr   €1,95 

Artikel 1 tot en met 18 (van 18 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect