Bioweb

  RECEPTEN » Haasbiefstuk met bloemkoolrisott Home  |  Inloggen  |  Aanmelden  |  Winkelwagen  | Afronden bestelling   
Zoek op omschrijving, merk of productnummer
 
Streekproducten
Aanbiedingen
Acties
Op is Op
Producten
RECEPTEN
  Aardappel anders zonder potje
  bananenbrood
  Bonensalade
  Broodje hummus met avocado
  Chocomuffins
  Courgettekoekjes met oude kaas
  Erwtensoep
  Friese Kruidkoek met een twist
  Gele bloemkoolrijst met Gado Ga
  Griekse zwartebonen burger
  Haverscones met room
  Hete bliksem
  Hollands stoofpotje
  Linzenstoof met spruitjes
  Lunchbroodjes met geitenkaas
  Mac & cheese met bloemkool
  Mueslirepen
  Oosterse Witlof
  Rode biet-chocoladecake
  Rode kool salade harissaballetje
  Romige bloemkoolsoep
  Snacksticks van kaas en rauwkost
  Spruitjes gratin
  Tortellini met paddenstoelen sau
  Toscaanse stoofschotel
  Veldsla salade met granaatappel
  Yacón moes
  Yacón taart
  Stoofschotel met pompoen
  Glutenvrije recepten
Aanraders
Pakketten
Aardappels, Groente, Fruit
Zuivel, Kaas & Eieren
Vlees & Vis
Vegetarisch
Glutenvrije producten
Brood & Banket
Ontbijt & Lunch
Warme Maaltijd
Voorraadkast
Baby & Kind
Dranken
Versnaperingen
Diepvries
NONFOOD
Persoonlijke verzorging
Huishoud & Diervoeding
Voor huis en tuin
Kadoverpakkingen
Haasbiefstuk met bloemkoolrisott

Haasbiefstuk met risotto van bloemkool met tuinkruiden en paddenstoelen
Paddenstoelen combineren perfect met kruiden als tijm en rozemarijn. Daarom hebben wij de geurige tijm toegevoegd om jouw risotto meer op smaak te brengen. Je maakt namelijk een romige bloemkoolrisotto die je afmaakt met in tijm gebakken paddenstoelen. De noten in het gerecht zorgen voor een lekkere bite. Een heerlijk gerecht om je zelf en andere genodigden te verwennen.
Ingrediënten: *bewaren in de koelkast
4 personen
2 uien
8 takjes peterselie*
2 bouillonblokjes
250 gram risottorijst
2 teentjes knoflook
½ bloemkool
40 gram walnoten
500 gram paddenstoelen*
6 takjes tijm*
100 gram geraspte pittige kaas*
4 haasbiefstuk*
75 ml aceto balsamico
Bereidingstijd: 20 tot 30 minuten
Uit eigen keukenkastje: 3 el olijfolie, 1 el roomboter, 3 el vloeibare honing, zout en peper
Bereiding vooraf:
1. Breng 800 ml water in een kookpan of waterkoker aan de kook.
2. Pel en hak 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn. Pluk de peterselieblaadjes en hak ze fijn. Hak de steeltjes ook fijn, maar houd deze apart.
3. Laat een bouillonblokje in het zojuist gekookte water oplossen.
4. Verhit 1 el olijfolie in een middelgrote kookpan of wok op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en peterseliesteeltjes 1 minuut. Voeg de risottorijst aan de pan toe en bak in 1 minuut glazig. Voeg 1/3 van de bouillon toe. Kook al roerend tot de bouillon is opgenomen en herhaal het toevoegen van de bouillon in delen totdat de rijst romig en gaar is, dit duurt 18-25 minuten.
5. Roer de geraspte kaas en de helft van de gehakte peterselieblaadjes door de risotto. Proef en breng eventueel op smaak met peper. Roer eventueel 1 el roomboter door de risotto voor een extra romige structuur. Zet dit aan de kant.
6. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van een halve centimeter. Rooster de bloemkool met de rest van de knoflook en de peterselie in een koekenpan en breng op smaak met zout en peper. Als de bloemkool kleur en beetgaar is, dan zet je het aan de kant.
7. Tussendoor verhit je een middelgrote, droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster je de walnoten in 2-3 minuten goudbruin. Let op, de noten kunnen snel verbranden. Schep de walnoten uit de pan, hak ze grof en zet apart.

Afmaken tijdens het kerstdiner:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Boen de paddenstoelen schoon en snijd ze in gelijke plakjes. Verhit 1-2 el olijfolie in de zojuist gebruikte koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 2 minuten. Rits intussen de tijmblaadjes van de steeltjes en doe de steeltjes weg. Voeg de tijmblaadjes aan de pan met paddenstoelen toe en roerbak 2-3 minuten mee totdat de paddenstoelen goudbruin zijn. Zet het vuur uit en breng de tijm-paddenstoelen op smaak met peper en zout. Houd warm.
3. Tussendoor verwarm je de bloemkoolmengsel en de risotto met iets wat bouillon. Als alles warm is roer je de helft van de bloemkool door de risotto. Bewaar de overige bloemkoolmengsel voor de garnering. Houd warm.
4. Breng de haasbiefstuk op smaak met zout en peper. Verwarm de bakboter in een koekenpan en laat het uitbruisen. Bak de haasbiefstuk om en om bruin. Haal de haasbiefstuk uit de pan en laat de steaks minimaal 10 minuten rusten in aluminiumfolie (Zie tip: maak van het achtergebleven bakvet een heerlijke saus. Zie recept hieronder).
Doe de haasbiefstuk in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 6 á 8 minuten zijn de haasbiefstukken (58ºC) medium gaar.
5. Doe de bloemkoolrisotto in een steker (mocht je die hebben). Verdeel het bloemkoolmengsel erover. Doe de haasbiefstuk op een bedje van paddenstoelen. Bestrooi met de walnoten en de rest van de gehakte peterselie. Maak het gerecht af met een lepeltje saus over het vlees.
Tip: maak bij de biefstuk een lekkere saus.
Saus voor bij de biefstuk:
Snipper een halve ui en fruit 1 min in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng aan de kook, maar zet het vuur dan meteen uit. Breng de saus verder op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.

    Omschrijving+   Merk   Inh   Eenh   Prijs   Bestel 
balsamico azijn rood  balsamico azijn rood   Guerzoni   250   ml   €6,05 

Champignons Kastanje  Champignons Kastanje   Koolen   250   gr   €2,19 

Geraspte pittige kaas  Geraspte pittige kaas   Weerribben Zuivel   100   gr   €2,89 

groentebouillonblokjes kruiden  groentebouillonblokjes kruiden   Rapunzel   8   stuks   €1,65 

Knoflook droog  Knoflook droog   Udea   1   stuks   €1,10 

risotto arborio wit  risotto arborio wit   De Nieuwe Band   500   gr   €2,99 

Tijm  Tijm   Proef   15   gr   €1,79 

walnoten  walnoten   De Nieuwe Band   150   gr   €3,49 

Artikel 1 tot en met 8 (van 8 artikelen) Pagina('s) gevonden:  1 
u bent NIET ingelogd
Winkelwagen Meer
De winkelwagen
is leeg
Informatie
ZO WERKT HET
Bestellen
Bezorgen
Betalen
Statiegeld
Niet tevreden? Geld terug
INFORMATIE
Wie zijn wij
Onze Leveranciers
Uitleg kwaliteit
Verkooppunten
Nieuws
Contact
Social media

Facebook   Twitter
  Powered by Artikelperfect